jankes1991@gmail.com Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 Kupiłem używany rower. W przednim kole opona była źle ułożona przez co miała nie duże bicie na boki. Więc postanowiłem ją ułożyć żeby była prosta. I tu zaczęły się schody. Za żadne skarby nie chciała wskoczyć na miejsce, oczywiście smarowałem ranty płynem itp. Udało się po paru godzinach... Niestety efekt jest tragiczny. Mimo że opona siedzi po całym obwodzie z obu stron to jest znacznie bardziej krzywo niż na początku. Zdjąłem ją całkowicie z koła żeby zobaczyć czy jest jakoś zdeformowana ale jest prościutka. Więc założyłem ją jeszcze raz, znowu było bardzo ciężko a efekt znowu mizerny. Bicie na boki ma ponad centymetr. Koło to Bontrager Mustang Elite TLR a opona to Bontrager XR1 TLR Expert 29". Jest włożona dętka.
revolta1 Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 Miałem te same opony i te same koła. Ona nie weszła w rant obręczy na 200%, posmaruj jak smarowałes rant opony obficie płynem do mycia naczyń i napompuj w nią 6-7bar wtedy wskoczy, (ta obrecz jest tragiczna do zakładania opony) wiem że to dużo za dużo 6-7bar ale wtedy wskoczy i upuść do ciśnienia roboczego 3.bar czy inna wartość na jakiej jeździsz.
elmapeto Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 (edytowane) Duzo opon przez złe składowanie jest zniszczona. Edytowane 28 Lutego 2021 przez elmapeto
jankes1991@gmail.com Opublikowano 1 Marca 2021 Autor Opublikowano 1 Marca 2021 Nagranie ułożenia mojej opony Jak widać na nagraniu opona wskoczyła na miejsce i nadal jest krzywo
Rekomendowane odpowiedzi