Skocz do zawartości

Problem z odpowietrzeniem slx + zee

ImSoGreedy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry, złożyłem ostatnio swoje hamulce składające się z zacisków slx m7100, przewodów SM-BH90-SBS i zacisków zee. Po zalaniu i odpowietrzeniu wszystko fajnie działało, jednak gdy założyłem koła i okładziny hamulce nie chciałby hamować, próbowałem jeszcze kilka razy odpowietrzyć jednak mimo że po odpowietrzeniu klamka fajnie chodziła i wydawało się dobrze, gdy wsiadałem na rower hamulce nie chciały hamować, jednak hamują dobrze gdy na nim nie jestem, nie wiem ile czekać aż tłoczki się wystarczająco zbliżą, czy może to przez klamki pod hamulce 4 tłoczkowe, proszę o rady bo już nie wiem co robić. Z góry dzięki 

Opublikowano

Klamki twarde podczas hamowania czy gumowate? Może zwyczajnie w świecie masz jakieś resztki smaru lub oleju na tarczach i klockach.

Opublikowano

Kiedy jadę na rowerze klamki są strasznie gumowate, próbowałem odpowietrzać na różne sposoby i cały czas coś jest nie tak jak powinno.  Umiem rozpoznać zabrudzone tarcze i okładziny, ale ten przypadek jest znacznie inny...

Opublikowano
20 godzin temu, ImSoGreedy napisał:

przez klamki pod hamulce 4 tłoczkowe,

Klamki są identyczne przy 4 i 2 tłoczkowych.

Przejdź sobie do mojego poradnika pkt 4,ALE CAŁY, a nie tylko filmik ;). Tam opisuje krok po kroku, jak poprawnie odpowietrzyć 4tłoczki(mają inną budowę i jest więcej zabawy) Jak chcesz twardszą klamkę, to zrób również pkt 5.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dzięki, będę jeszcze próbował rozwiązać problem, z tylnym hamulcem udało się go doprowadzić już do dosyć dobrego stanu, został jeszcze przedni.

Pozdrawiam, miłego tygodnia