Ruter Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Witam wszystkich forumowiczów, chciałbym was się doradzić bo zawaliłem kompletnie na całej linii Mianowicie znalazłem gdzieś spray do amortyzatorów Brunox deo więc postanowiłem go użyć....Tylko zrobiłem to na tyle nie udolnie ze musiałem pochlapać przy okazji hamulec przedni i teraz prawie ze nie hamuję.Tak jak wcześniej postawiłem go na koło tak teraz może i nie piszczy (w sumie z tym to róznie też) to i nie hamuję Czyściłem 2 razy tarczę najpierw szmatką pózniej jakimś płynem do odtłuszczenia trochę lepiej jednak dalej słabo Czy po czasie zacznie łapać tak jak powinno czy muszę zadziałać w tej sprawie ? Pozdrawiam
Ruter Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Opublikowano 26 Lipca 2017 Mam wymienić klocki ? Mają zaledwie 2 tygodnie bo cały rower jest nowy Amortyzator SR 27 XCM HLO 100
Kitaq Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Jeżeli jesteś pewien, że to wina klocków to podobno jest jedna metoda.. papier ścierny i piekarnik. Ja jednak nie będę tego polecać, poszukaj w sieci najwyżej. Nowe okładziny są drogie? moje kosztują 20zł
Tuptam Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Nie wiem skąd jesteś ale zanim spróbujesz dodatkowo "płatnych" metod spróbuj jeszcze poszukać jakieś stromego większego wzniesienia (idealnie gdybyś mieszkał w górach) i naparzaj na dół tak abyś maksymalnie, no prawie maksymalnie rozgrzał tarcze i dzięki temu sposobowi powinieneś odtłuścić, u mnie zadziałało.
Ruter Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Opublikowano 26 Lipca 2017 Mieszkam w Wałbrzychu a więc gór mi nie brak
specialized34 Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Wiesz co jeszcze kup w sklepie motoryzacyjnym są preparaty odtluszczajace do klocków ja sam używam i mi się też to przytrafiło preparat jest w spreyu psikasz kilka razy w ciągu 2 godzin około jednego dnia jazdy i po problemie i klocków nie trzeba wyrzucaćWysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
Ruter Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Wyjąłem klocki przeczyściłem i teraz to chyba je zapowietrzyłem Edytowane 27 Lipca 2017 przez Ruter
egzo23 Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Jeśli nie wcisnąłeś klamki bez klocków, to nie zapowietrzyłeś... Jeśli tak, to istnieje ryzyko.Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Ruter Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Opublikowano 27 Lipca 2017 Własnie tak zrobiłem no nic jutro serwis dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam SZAJBAJKI !
Rekomendowane odpowiedzi