Skocz do zawartości

Słabo działający przedni hamulec

Ruter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów, chciałbym was się doradzić bo zawaliłem kompletnie na całej linii  Mianowicie znalazłem gdzieś spray do amortyzatorów Brunox deo więc postanowiłem go użyć....Tylko zrobiłem to na tyle nie udolnie ze musiałem pochlapać przy okazji hamulec przedni i teraz prawie ze nie hamuję.Tak jak wcześniej postawiłem go na koło tak teraz może i nie piszczy (w sumie z tym to róznie też) to i nie hamuję  :/ Czyściłem 2 razy tarczę najpierw szmatką pózniej jakimś płynem do odtłuszczenia trochę lepiej jednak dalej słabo :/ Czy po czasie zacznie łapać tak jak powinno czy muszę zadziałać w tej sprawie ? Pozdrawiam ;) 

Opublikowano

Mam wymienić klocki ? Mają zaledwie 2 tygodnie bo cały rower jest nowy :/ Amortyzator SR 27 XCM HLO 100

Opublikowano

Jeżeli jesteś pewien, że to wina klocków to podobno jest jedna metoda.. papier ścierny i piekarnik. Ja jednak nie będę tego polecać, poszukaj w sieci najwyżej. Nowe okładziny są drogie? moje kosztują 20zł :)

Opublikowano

Nie wiem skąd jesteś ale zanim spróbujesz dodatkowo "płatnych" metod spróbuj jeszcze poszukać jakieś stromego większego wzniesienia (idealnie gdybyś mieszkał w górach) i naparzaj na dół tak abyś maksymalnie, no prawie maksymalnie rozgrzał tarcze i dzięki temu sposobowi powinieneś odtłuścić, u mnie zadziałało.

Opublikowano

Mieszkam w Wałbrzychu a więc gór mi nie brak :) 

Opublikowano

Wiesz co jeszcze kup w sklepie motoryzacyjnym są preparaty odtluszczajace do klocków ja sam używam i mi się też to przytrafiło preparat jest w spreyu psikasz kilka razy w ciągu 2 godzin około jednego dnia jazdy i po problemie i klocków nie trzeba wyrzucać

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Wyjąłem klocki przeczyściłem i teraz to chyba je zapowietrzyłem :D

Edytowane przez Ruter
Opublikowano

Jeśli nie wcisnąłeś klamki bez klocków, to nie zapowietrzyłeś... Jeśli tak, to istnieje ryzyko.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Własnie tak zrobiłem :D no nic jutro serwis dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam SZAJBAJKI ! :)