Skocz do zawartości

Radon zr team nx

Michał123

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tym rowerze?  

Wiem że w Polsce nie jest zbyt popularny ale patrząc po osprzęcie jest bardzo dobrze jak za tą cenę.

A wizualnie to chyba takiego ładnego roweru nie widziałem ;)

Ocena wyglądu jest kwestią indywidualną jednemu podoba się to , a innemu tamto w Radon-ach najbardziej atrakcyjny jest ich stosunek ceny do wyposażenia choć w zagranicznych testach coraz częściej czytam o ich dobrych walorach użytkowych np. na portalu mountainbike de 

Edytowane przez alfine-11
Post pojawia się jako ukryty

w polsce moze i malo popularna ... ale jak przegladniesz fora i zestawienia mozna zauwazyc ze jest doceniana na swiecie...

wiele rankingow wygrywaja radony... a seria jealous - mistrzostwo...

sam sie zastanawialem ale jakos nie zaryzykowalem jesli chodzi o rozmiarowke... mozna wybierac 18 lub 20  

Sam korzystam z Radona (dokładnie ZR Team 7.0) i jestem z niego bardzo zadowolony. W zasadzie jest to Cube, bo Radon obecnie jest odłamem. Pewnie w tej samej fabryce powstają rowerowy. Rama sztywna, typowo wyścigowa. Nie ma na co narzekać. Jeżeli się zdecydujesz to będzie przez lata służył ;)

2 minuty temu, Robak88 napisał:

Sam korzystam z Radona (dokładnie ZR Team 7.0) i jestem z niego bardzo zadowolony. W zasadzie jest to Cube, bo Radon obecnie jest odłamem. Pewnie w tej samej fabryce powstają rowerowy. Rama sztywna, typowo wyścigowa. Nie ma na co narzekać. Jeżeli się zdecydujesz to będzie przez lata służył ;)

z jakiego roku?

Ocena wyglądu jest kwestią indywidualną jednemu podoba się to , a innemu tamto w Radon-ach najbardziej atrakcyjny jest ich stosunek ceny do wyposażenia choć w zagranicznych testach coraz częściej czytam o ich dobrych walorach użytkowych np. na portalu mountainbike de 

8 minut temu, Michał123 napisał:

A wysyłka z Niemiec ile kosztuje? 

W przeliczeniu na złotówki to coś w granicach 150 zł. Jednak są w Polsce sklepy, które zajmują się sprzedażą rowerów. W Polsce są dwa sklepy, które zajmują się sprzedażą i gwarancją/serwisem Radonów. Bodajże Poznań i Kamień, ale to już musiałbyś na stronie Radona sprawdzić http://www.radon-bikes.de/service/service-partner/. Osobiście zamawiałem bezpośrednio od producenta i nawet tygodnia nie czekałem na rower. Potem tylko radość rozpakowywania :)

W sumie zależy dla kogo. Jak ktoś lubi jeździć to tak ale dla typowego 14 latka dla którego najważniejszy jest komputer to będzie zwykły kawałek metalu z dwona kołami 

Dodam że jestem "nietypowym" 14 latkiem bo wolę jeździć na rowerze albo grać na gitarze :)

Plus jest taki, że możesz obserwować status, co się z Twoim rowerem dzieje i gdzie aktualnie jest. Od czekania na zaksięgowanie pieniędzy, przez pakowanie, wysyłkę po odbiór. U mnie plus taki, że mieszkam niedaleko granicy i stąd zamknąłem się bodajże w 6 dni i to 2 z nich to oczekiwanie jak przelew dojdzie.

Dnia 8.04.2017 o 23:04, Robak88 napisał:

W przeliczeniu na złotówki to coś w granicach 150 zł. Jednak są w Polsce sklepy, które zajmują się sprzedażą rowerów. W Polsce są dwa sklepy, które zajmują się sprzedażą i gwarancją/serwisem Radonów. Bodajże Poznań i Kamień, ale to już musiałbyś na stronie Radona sprawdzić http://www.radon-bikes.de/service/service-partner/. Osobiście zamawiałem bezpośrednio od producenta i nawet tygodnia nie czekałem na rower. Potem tylko radość rozpakowywania :)

Pisałem do sklepu w Poznaniu i okazało się że to tylko "serwisanci" radona, a rower kupuje się od producenta

Za kilka lat Radon-y staną się bardzo popularne w naszym kraju , a jakie mają przeceny posezonowe :D poczekajcie do kolejnych , ja jeszcze mam w pamięci te ostatnie w rowerach na węglowych ramach i grupie XT-8000 :) Trafiejki były prawie jak ta na dolnej focie

000000000000000000000000000000000000000000000000000bn900.jpg

Michale najlepsze przeceny są w styczniu ale kiedy jesteś zdecydowany na zakup nowego roweru i wiesz jaki chcesz kupić to polecam przeglądać ofertę nawet do 2 x dziennie od początku grudnia widziałem już przeceny z 3000 Euro na 1000 Euro w sprawie gwarancji to jest tak samo jak w każdym innym sklepie internetowym z rowerami , dzisiaj np. znalazłem taką Meridę na Shimano 105 :) 

000000000000mer16.jpg

dodanie grafiki
W dniu 8.04.2017 o 22:47, Robak88 napisał:

Witam. Mam prośbę, też ma tego radona co Pan i mam pytanie czy pedały z https://www.bikx.eu/radon-platform-pedals-cnc-grip.html tego linku będą pasować do naszego modelu?

Z góry dziękuję za info

W dniu 11.04.2017 o 00:47, alfine-11 napisał:

Za kilka lat Radon-y staną się bardzo popularne w naszym kraju , a jakie mają przeceny posezonowe :D poczekajcie do kolejnych , ja jeszcze mam w pamięci te ostatnie w rowerach na węglowych ramach i grupie XT-8000 :) Trafiejki były prawie jak ta na dolnej focie

000000000000000000000000000000000000000000000000000bn900.jpg

Alfine z jakiej strony robiłeś te zrzuty ?