Skocz do zawartości

Blackbird intro czy hornet pro

Mateusz010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie co lepiej wybrać horneta pro czy blackbirda intro jeżdżę czasami po bikeparkach jakieś latanie schodów i hopy z przelotem albo w większości stoliki.

I co jaki rozmiar pod 180cm?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie hornet pro, jeśli stawiasz przed sobą fulla w najbardziej podstawowej konfiguracji i hardtaila w wersji "pro" to zdecydowanie wygrywa sztywniak. Bierz horneta, ja mam 2019 rozmiar L przy 182cm wzrostu, jest dobrze, ale myślę że na M też bym się odnalazł

Opublikowano

Ja bym kupił dobrą używkę. Miałem Blackbira Intro w zeszłym roku. Hamulce od razu do wymiany, nie nadają się nawet na ścieżkę rowerową. Ja miałem model 2019 to tam był jeszcze Suntour Auron to był taki dramat, że coś się w nim sypało po każdym wypadzie na dwa dni w góry. Czasem już po pierwszym zjeździe, nie wiem jednak jak z tymi x-fusionami. Jak już Blackbirda to w wersji tej wyższej/pośredniej. Jakkolwiek osprzęt nie był słaby to na samym rowerze jeździło mi się bardzo dobrze. 

Jak chcesz jeździć w górach to szukałbym fulla. Jak tylko hopki i trasy flow to ten hornet styknie imo.