Skocz do zawartości

Opony - 80% teren - Beskid Sądecki - do ok 300 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przyszedł czas na wymianę już kończących się opon i stoję przed dylematem jaki zestaw zakupić?

Jak w temacie potrzebuję opon głównie w teren, jeżdżę w Beskidzie Sądeckim, dużo podjazdów i tyle samo szutrowych często techniczny zjazdów.

Koła 26" - dużo się naczytałem i ciężko coś wybrać. Wiele pozytywnych opinii jest na temat Vittorii ale za komplet trzeba z 500 zł dać.

Więc chyba bardziej bym się skłaniał do Continentali albo Schwalbe chyba że macie inne propozycję - chciałbym się zamknąć w kwocie max 300 zł

Opublikowano

polecałbym jakieś schwalby ja np.mam racing ralph na przodzie i racing ray na tyle i jeżdżą w terenie bardzo dobrze.Ekstra sie trzymają po sniegu też jeżdziłem długo i niwe miałem jakiejś takiej sytuacji żeby mi koło boksowało jak szalone także polecam ale troche budżet bedzie przekroczony

Opublikowano

Z uwagi na teren na pewno zwróć uwagę na wzmocnioną oponę - czyli taką, która posiada dobrą wkładkę antyprzebiciową. W przypadku kół 26" powinieneś spokojnie zmieścić się w zakładanym budżecie. Przy dużej ilości podjazdów waga ma znaczenie, ale bardziej bym szedł w stronę wzmocnionych ścianek bocznych właśnie z uwagi na wspomniane szutry i ilość kamyków. Zobacz sobie na ofertę Maxxis'a. 

Opublikowano

A co powiecie o tych dwóch:

- Panaracer Fire XC Pro

- Zestaw Continental X-king/mountain king

Opublikowano
12 godzin temu, ppawel239 napisał:

A co powiecie o tych dwóch:

- Panaracer Fire XC Pro

- Zestaw Continental X-king/mountain king

Nie wiem jak wygląda teren po którym jeździsz, ale x-king w wersji 2.3 to bardzo dzielna opona i powinna spokojnie dać radę. Mountain king to już góry, skały i kamienie ;)

Opublikowano

Zdecydowałem się na Vittorie Barzo - zobaczymy jak się sprawdzi - temat do zamknięcia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...