Mwawe Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 8 godzin temu, dangero napisał: Nie mogę znaleźć tej informacji. Licznik z czego bierze prędkość ? Z czujnika czy z GPS ? Z GPS, a jeśli dokupisz czujnik prędkości i kadencji lub Duo to z czujników.
Luki Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 U siebie w ROX 11 zauważyłem taki problem jak wejdę w jakąś wgraną trasę i dam pokaż detale to się wiesza Nic nie można zrobić, guziki nie reagują na wciskanie. Musze odczekać 5min żeby się sam wyłączył U Was też tak jest?
Mwawe Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Dnia 18.06.2017 o 10:37, Luki napisał: U siebie w ROX 11 zauważyłem taki problem jak wejdę w jakąś wgraną trasę i dam pokaż detale to się wiesza Nic nie można zrobić, guziki nie reagują na wciskanie. Musze odczekać 5min żeby się sam wyłączył U Was też tak jest? Nie
Eldo Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2017 15 minut temu, Mwawe napisał: Nie X2
lukeuszlfc Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dnia 17.06.2017 o 11:54, Mwawe napisał: Włączasz autopauzę. Jeżeli prędkość spadnie poniżej 2.2 km/h to licznik zatrzymuje zapisy. W którym miejscu to jest? Nie mam nigdzie takiej opcji w 7.0.
antek Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) http://www.sigmasport.com/en/images/pdf/Manual_ROXGPS_70_PL.pdf Rozdział 5.2 punkt f . Skrócone menu wywołujemy po uruchomieniu treningu dłuższym przytrzymaniem przycisku +. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez antek 2
Mwawe Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 5 godzin temu, lukeuszlfc napisał: W którym miejscu to jest? Nie mam nigdzie takiej opcji w 7.0. Ustawienia -> Dyscyplina -> Wybierasz tą używaną (u mnie MTB) -> 3-cia pozycja "Auto. Przerwa" zmieniasz na "On" Gotowe 1
Drixi Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) . Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Drixi
antek Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 3 godziny temu, Drixi napisał: Mógłbym prosić o wskazówkę jak odszukać to ustawienie ? Kolega, który o tym pisał ma Rox 11 a Ty masz Rox 7. W 11 masz to w : Ustawienia / Urządzenie / i w dół do Interwał wpisu . 1
pitmax Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 panowie jak u was jest z eksportem z sigma data center plików z treningiem, u mnie pliki w formacie .gpx mogę wyeksportować 2 rodzaje (nie wiem czemu), a i ta ani strava, ani endo ich nie czyta. Jedynie działąją mi .tcx. Podobnie jest z plikami .fit które też nie działają. Czy to tylko ja mam taki problem?
Eldo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Plik tcx z tego co pamietam może pomieścić więcej danych i korzystniej jest go eksportować w porównaniu np. do gpx. Fakt, jest tak jak piszesz sa dwa gpx do wyboru przy eksporcie z DC ale np ja do endomondo uzywam tcx Raczej w endo jest jakis myk z tymi gpx-ami z DC bo np widzi bez problemu BaseCamp Garmina. Jak juz jestem przy eksporcie, używa ktos wersji premium endomondo? Chodzi mi o to czy przy eksporcie pliku z roxa wyswietla temperature zarejestrowana przez licznik podczas jazdy. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez Eldo
krzyhooo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ja z .fit w Endomondo nie mam najmniejszego problemu. Jego przewagą nad .gpx jest to, że zawiera nie tylko typowo gps-owe dane o przejechanej trasie ale też np. kadencję i tętno. .tcx niby też przenosi kadencję i tętno ale to tekstowy xml, pliki są chyba z 10x większe i duuużo dłużej Endomondo je ładuje/przetwarza.
Eldo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Tętno srednie i max w endomondo jest widoczne w wersji podstawowej po inporcie i zdecydowanie wplywa na ilość spalonych kalorii, szkoda ze nie ma temperatury. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez Eldo
SirDevil Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 WItam Panowie, może to i głupie pytanie, ale powiedzcie mi czy podświetlanie w ROX 7.0 włącza się automatycznie (czujnik zmierzchowy), czy trzeba je jakoś ręcznie aktywować. W ustawieniach mam czas podświetlenia na 2 minuty. Dzięki z góry za odpowiedź.
Mwawe Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 2 minuty temu, SirDevil napisał: WItam Panowie, może to i głupie pytanie, ale powiedzcie mi czy podświetlanie w ROX 7.0 włącza się automatycznie (czujnik zmierzchowy), czy trzeba je jakoś ręcznie aktywować. W ustawieniach mam czas podświetlenia na 2 minuty. Dzięki z góry za odpowiedź. Tak, ma jeszcze czujnik deszczu :-P A tak poważnie, to ręcznie +/- jednocześnie.
SirDevil Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dzięki bo w tej jakże bogatej instrukcji nie napisali tego nigdzie.
Mwawe Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Przed chwilą, SirDevil napisał: Dzięki bo w tej jakże bogatej instrukcji nie napisali tego nigdzie. Tu masz wszystko w temacie: http://www.sigmasport.com/en/images/pdf/Manual_ROXGPS_70_PL.pdf 1
SirDevil Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Kolego, a podpowiedz mi jak najlepiej skalibrować wysokość. Na stałe po GPS'ie? Tak pytam bo objeżdżam różne trasy nie będące w miejscu mojego zamieszkania i się zastanawiam, czy co jazdę/trening trzeba każdorazowo kalibrować ustawiania wysokości (GPS, punkt, barometr), czy można raz na stałe ?
Eldo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zapraszam do oglądnięcia filmow na 1 stronie oraz do opisu Wszystko tam jest czarno na bialym.
SirDevil Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) dzięki. PS. na drugiej stronie znalazłem ;-) Chyba też ustawie po GPS'ie choć u mnie na starcie pokazuję 55 metrów, gdzie faktycznie jest 68. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez SirDevil
Eldo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Dokladnosc zalezy głównie od jakości sygnału gps. Kalibrujac wysokosc z gps mozna troche pochodzic z licznikiem zeby sobie "wzmocnił sygnał" Jak sie czesto startuje z jednego miejsca wystarczy wpisac recznie i za kazdym razem bedzie z automatu brał ja jako startową. Jest tam sporo tego... do koloru do wyboru Edytowane 21 Czerwca 2017 przez Eldo
Mwawe Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 2 godziny temu, SirDevil napisał: na starcie pokazuję 55 metrów, gdzie faktycznie jest 68. A skąd wziąłeś te dane "faktycznie 68"??
Eldo Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Np ze strony www, nawigacji z wgrana mapa typu automapa itp jest trochę tego. Ja np wiem ze dom mam na 199m npm Edytowane 21 Czerwca 2017 przez Eldo
Mwawe Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) No mi te wszystkie podane przez ciebie źródła podają inne wysokości. Wszystkie mieszczą się w tolerancji 35 metrów! No i według czego mam ustawic wysokość startową?? Skoro wszystkie źródła podają inne wartości? I stąd pytam skąd kokega ma "faktyczną" wysokość? Edytowane 21 Czerwca 2017 przez Mwawe
Rekomendowane odpowiedzi