antek Opublikowano 8 Czerwca 2017 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Sigma Data Center 5.2.8 twierdzi, że mam najnowsze oprogramowanie: F-0GB-2Q-1612091 F-BLE-31-1612081 U kolegi parę postów wyżej widzę: 12 godzin temu, haemel napisał: (firmware F-0GB-2Q-1705081, F-BLE-31-1704111) To w końcu jakie jest aktualnie najnowsze?
Eldo Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Wersja na dzień dzisiejszy dla Rox 11.0 F-0GB-2Q1611181 Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Eldo
haemel Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Eldo, Twoje Data Center też twierdzi, że masz najnowszą wersję firmware, mimo że mamy różne? A wracając do mojego problemu – dostałem dziś odpowiedź od niemieckiego supportu: „We still know this problem and our developers are working for a solution. There will be a solution in one of the next updates”.
Eldo Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 Przed chwilą sprawdziłem aktualizacje, ta wersja u mnie jest najnowsza
haemel Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Ja przed chwilą podpiąłem do kompa i widzę: Czy ktoś potrafi to wyjaśnić? Edytowane 9 Czerwca 2017 przez haemel
antek Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Jak oni to robią? Wszyscy mamy najnowsze, a każdy inne.
Eldo Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 Grunt zeby licznik smigał i miał jak najmniej shiz Moj rox 11 jest swierzo po restarcie (przywrócenie ustawien fabrycznych). Nie bylo opcji przeslania trasy czy to z poziomu DC czy SL. Nie bylo tez możliwości podgladu trasy juz wgranej. Cos mu odwalilo i nie wnikam co bo po restarcie jest już wszystko ok.
haemel Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 A mógłbyś, tak dla zaspokojenia ciekawości (tym bardziej, że masz inny firmware), uruchomić ten mój trening i spróbować zaimportować go przez DC?
Eldo Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) 29 minut temu, haemel napisał: A mógłbyś, tak dla zaspokojenia ciekawości (tym bardziej, że masz inny firmware), uruchomić ten mój trening i spróbować zaimportować go przez DC? Nie wiem co to za plik, po prostu sciagłem go i podałem w imporcie do Workout jak wyżej na foto. Nie działa Za dużo chyba ostatnio eksperymentuje z moim Rox-em bo dzisiaj musiałem zrobić mu restart do tego stopnia zgłupiał Tak że mam "sprawny" licznik i wgrane ponad 500km tras na najbliższe dni, przerwa od wszelakich eksperymentów Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Eldo
haemel Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 To chyba kolejny bug, bo okazuje się, że też nie mogę zaimportować żadnego z wyeksportowanych treningów (pojawia się taki sam komunikat o błędzie).
Eldo Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Raz mi sie udalo uruchomić / zapisac trening w tym miejscu. Bawiłem sie i niechcący utworzylem czy zaimportowalem trening Szczerze to nie korzystam z tej funkcji podobnie jak ze Stravy. Ostatnio za to uzywam sigmy do treningu silowego z pulsometrem zdecydowanie wygodniej z Rox-em przy sobie niz z telefonem. Po zgraniu do endomondo również trening wyglada znacznie lepiej wizualnie. Wykres pulsu stabilniejszy, fajna sprawa. Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Eldo
Mwawe Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat ładowarki jaka może być użyta do ładowania komputerka, poza portem USB oczywiście Czy ktoś z Was wie jakie mogą być? Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Mwawe
antek Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 5 godzin temu, Mwawe napisał: Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat ładowarki jaka może być użyta do ładowania komputerka, poza portem USB oczywiście Czy ktoś z Was wie jakie mogą być? Możesz spokojnie podłączyć taką jaka jest dodawana do telefonu lub tableta. Używałem już od LG i HTC i wszystko gra.
Eldo Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Ja ładuje czym kolwiek, co mam pod reka. Zdarzyło sie ze w trasie mialem podpiety powerbank bo nie zwróciłem uwagi ze prawie detka bateria Mozna uzywac roxa i ladowac równocześnie zachowując odczyt podczas treningu na zywo. Edytowane 10 Czerwca 2017 przez Eldo
krzyhooo Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Witam wszystkich, w sumie licznik skłonił mnie do zarejestrowania się, dotychczas tylko obserwowałem forum Haemel, mogę potwierdzić u siebie problem z odczytem aktywności jeśli w jej trakcie uruchamiało się zdefiniowany trening (workout). Dokładnie tak się dzieje jak opisujesz, w końcowej fazie odczytu proces się przerywa i w DC pusto. W Sigma Link na smartfonie to samo. Fajnie, że nad tym pracują, przydatna funkcjonalność do interwałów. W moim odczuciu jest problem z zarządzaniem pamięcią w liczniku, przy uruchomionym treningu (workout) potrafiły pojawiać się dziwne kosmiczne wartości w wyskakujących okienkach sygnalizujących upływający czas. Poza tym nie znalazłem zdaje się sposobu na zatrzymanie/uruchomienie ponowne już rozpoczętego treningu (workout), coś się sypało. Póki co czekam cierpliwie, nie używam treningów (workout) bo szkoda mi straconych logów aktywności. Może przy okazji poprawią też tłumaczenie na polski, licznik nie rozróżnia "activity" od "workout" , wszystko jest treningiem i robi się masło maślane. U mnie firmware w Data Center 5.2.8 to F-0GB-2Q-1705081, F-BLE-31-1704111 ale pamiętam dziwne jazdy z aktualizacją, uruchamiała mi się dwukrotnie i za drugim razem chciało chyba cofać się do chyba właśnie wersji 16-coś tam, kilka razy przerywało się, ponawiało, restartowało, myślałem, że skończy się serwisem, ostatecznie mam co mam. Być może po prostu wycofali się z tego FW i obecnie DC już go nie widzi. Ogólnie 11-ka ma kilka fajnych cech, lektura forum skłoniła mnie do przesiadki na niego z Rox-a 6.0, główne korzyści dla mnie: - GPS, oczywista oczywistość , teraz mam komplet spójnych zsynchronizowanych danych z przejechanej trasy, Endomondo już nie drenuje telefonu - kreska zaplanowanej i wgranej wcześniej trasy jest zaskakująco użyteczna w nieznanym terenie mimo, że nie jest to nawigacja "mapowa". Nie sprawdził mi się auto-zoom, osobiście używam ręcznego 200m a ostatnio już raczej 500m. Planowania w DC jeszcze za dobrze nie ogarnąłem, próbowałem w mapach google z eksportem do .gpx za pomocą gpsvisualizer-a w/g tego poradnika, jest prosto i szybko: https://www.bedsforcyclists.co.uk/articles/2014/04/13/how-to-plan-a-route-in-google-maps-and-export-it-to-gpx-your-phone/ ) - w stosunku do 6.0 o wiele wygodniejszy jest sposób zapisu/zgrywania aktywności, przede wszystkim odczuwalny przy wyjazdach dłuższych niż jednodniowe jeśli nie ma się dostępu do komputera, pamięć licznika pozwala na bardzo dużo, wystarczy tylko ładować baterię - definiowalne przypomnienia o upływającym czasie / kilometrach, przydatne w celu sięgania po bidon Ogólnie mimo sporej irytacji z workout-ami i straconymi przez to logami, z licznika jestem zadowolony, soft wymaga dopracowania więc mam nadzieję, że będę jeszcze bardziej P.S. Znalazł ktoś sposób na wyciągnięcie na ekran aktualnej pozycji gps? Niby taka podstawowa informacja... Może komuś się udało, w tej kwestii są (choć już trochę poprawione) niedociągnięcia, np. ktoś wcześniej miał problem z wykresem tętna, zauważyłem, że jeśli próbujemy przypisać go do nieodpowiedniej wielkości elementu na ekranie to albo nie ma go na liście parametrów do wyboru, albo (co gorsza) jest i daje się dodać, jednak potem ma pustą zawartość. Edytowane 10 Czerwca 2017 przez krzyhooo
haemel Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Krzyhooo, u mnie aktualizacja odbyła się bez żadnych problemów, ale to, co piszesz, ma sens. Wysłałem do supportu kolejnego maila, w którym zapytałem o to, o problemy z komunikacją przez BT i o to, dlaczego traktują klientów jak darmowych beta-testerów. Gdyby chociaż udostępnili jakieś wygodne narzędzie do raportowania bugów... Edytowane 11 Czerwca 2017 przez haemel
pitmax Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 witam jeżeli zaprojektuję i wczytam trasę, to czy podostrzając jej śladem licznik rejestruje moją aktywność, czy jest on wtedy tylko i wyłącznie w procesie nawigowania?
sherkhaan Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ten dumnie nazwany "tryb nawigowania" polega na wyświetleniu linii zaprojektowanej trasy i piszczeniu licznika jeżeli jedziesz w złą stronę tej linii albo od niej zbytnio się oddalisz kwintesencją licznika jest pomiar aktywności i trening - jakiego byś trybu nie odpalił tak zawsze wybierasz rodzaj roweru (z domyślnych zdefiniowanych trzech) oraz wciskasz przycisk startu logowania. Więc w czasie jazdy możesz na zmianę przechodzić między trybami nawigacji, treningu, segmentów stravy, a ostatecznie dojeżdzasz do domu i po wciśnięciu stopa dostajesz pytanie czy aktywność zapisać - JEDNĄ aktywność (w sensie, że do stravy później eksportujesz całość a nie poszatkowane odcinki treningu, nawigacji itp)
pitmax Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 8 minut temu, sherkhaan napisał: Ten dumnie nazwany "tryb nawigowania" polega na wyświetleniu linii zaprojektowanej trasy i piszczeniu licznika jeżeli jedziesz w złą stronę tej linii albo od niej zbytnio się oddalisz kwintesencją licznika jest pomiar aktywności i trening - jakiego byś trybu nie odpalił tak zawsze wybierasz rodzaj roweru (z domyślnych zdefiniowanych trzech) oraz wciskasz przycisk startu logowania. Więc w czasie jazdy możesz na zmianę przechodzić między trybami nawigacji, treningu, segmentów stravy, a ostatecznie dojeżdzasz do domu i po wciśnięciu stopa dostajesz pytanie czy aktywność zapisać - JEDNĄ aktywność (w sensie, że do stravy później eksportujesz całość a nie poszatkowane odcinki treningu, nawigacji itp) dzięki
Eldo Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2017 1 godzinę temu, zaq napisał: Mój Rox 11 wylądował na bazarku Why?
Mwawe Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 34 minuty temu, Eldo napisał: Why? kiepskie statystyki wyszły
pitmax Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 powiedzcie mi po co jest ten kod w opakowaniu, przecież Sigma Data Center jest za darmo?
Mwawe Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 2 godziny temu, pitmax napisał: powiedzcie mi po co jest ten kod w opakowaniu, przecież Sigma Data Center jest za darmo? Bo w momencie wejścia licznika na rynek nie był, lub zablokowane są jakieś funkcje programu których jeszcze nie używałeś.
pitmax Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 29 minut temu, Mwawe napisał: Bo w momencie wejścia licznika na rynek nie był, lub zablokowane są jakieś funkcje programu których jeszcze nie używałeś. wydaje mi się że wszystko chodzi, ale głowy nie dam
Rekomendowane odpowiedzi