tazi_90 Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 Nie da się zmienić tej wartości, będzie tam zawsze prędkość.
kolo300 Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) Witam Mam pytanie. Co bardziej polecacie Sigma rox 11.0 czy garmina 130 lub 130 plus. Oczywiście dokupiłbym sobie czujnik prędkość i kadencji, i pulso do garmina. A gdybym miał roxa no to do niego. Edytowane 19 Lipca 2020 przez kolo300
craroce Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 Godzinę temu, kolo300 napisał: Co bardziej polecacie Sigma rox 11.0 czy garmina 130 lub 130 plus. Oczywiście dokupiłbym sobie czujnik prędkość i kadencji, i pulso do garmina. A gdybym miał roxa no to do niego. Czujniki będą pasować każde które mają wsparcie ANT+ lub BT. Posiadam ROX 11.00 już jakiś czas i według mnie nie ma sensu dopłacać do Garmina 130. W zasadzie jest to dokładnie to samo.
Mwawe Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 53 minuty temu, craroce napisał: Czujniki będą pasować każde które mają wsparcie ANT+ lub BT. Posiadam ROX 11.00 już jakiś czas i według mnie nie ma sensu dopłacać do Garmina 130. W zasadzie jest to dokładnie to samo. Czujniki w Sigmie tylko po Ant+. Sigma ma lepszą baterię i lepiej można dostosować dane na wyswietlaczu do własnych preferencji. Garmin jest mniejszy, lżejszy, wyglada fajniej. Do tego ma lepiej działającej i dokładniejszy GPS.
kolo300 Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, craroce napisał: Czujniki będą pasować każde które mają wsparcie ANT+ lub BT. Posiadam ROX 11.00 już jakiś czas i według mnie nie ma sensu dopłacać do Garmina 130. W zasadzie jest to dokładnie to samo. 2 godziny temu, Mwawe napisał: Czujniki w Sigmie tylko po Ant+. Sigma ma lepszą baterię i lepiej można dostosować dane na wyswietlaczu do własnych preferencji. Garmin jest mniejszy, lżejszy, wyglada fajniej. Do tego ma lepiej działającej i dokładniejszy GPS. Garmin 130 jest chyba droższy o jakieś 20-30zł GPS jest opcja na dodatek bo mi zależy na mierniku prędkość i kadencji, i pulsie a innego liczniki są nie pewne Z tymi opcjami. Edytowane 19 Lipca 2020 przez kolo300
Mwawe Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 1 godzinę temu, kolo300 napisał: Garmin 130 jest chyba droższy o jakieś 20-30zł GPS jest opcja na dodatek bo mi zależy na mierniku prędkość i kadencji, i pulsie a innego liczniki są nie pewne Z tymi opcjami. To zwróć uwagę na Sigma 16.16 sts cad. tylko nie jestem pewien czy ogarnie pulsometr
kolo300 Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 3 minuty temu, Mwawe napisał: To zwróć uwagę na Sigma 16.16 sts cad. tylko nie jestem pewien czy ogarnie pulsometr Nie ogarnie. Bo to sts bez możliwości podłączenia jakiego kolejka czujnika
MaciekM Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) Godzinę temu, kolo300 napisał: Nie ogarnie. Bo to sts bez możliwości podłączenia jakiego kolejka czujnika Z tego co kojarzę to może sigma 23.16 jeżeli GPS nie jest konieczny. CAD hrm speed i profil trasy up/down czujniki na sts'ie w komplecie. Edytowane 19 Lipca 2020 przez MaciekM
kolo300 Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 39 minut temu, MaciekM napisał: Z tego co kojarzę to może sigma 23.16 jeżeli GPS nie jest konieczny. CAD hrm speed i profil trasy up/down czujniki na sts'ie w komplecie. Nad modelem 23.16 STS cad zastanawiałem się ale nawet tu na forum osoby piszą że są problemy z komunikacją między licznikiem A telefonem. Gdyby nie ten problem to już dawno bym kupił właśnie ten model
MaciekM Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 45 minut temu, kolo300 napisał: Nad modelem 23.16 STS cad zastanawiałem się ale nawet tu na forum osoby piszą że są problemy z komunikacją między licznikiem A telefonem. Gdyby nie ten problem to już dawno bym kupił właśnie ten model Tzn, ciężkie działanie NFC? Zrywanie logów? Mam Sigma PURE GPS (nie potrzebuję czujników) i działa, Andek 10, SDC na Andka, Bardziej stawiałbym na aplikację nie na BLT/NFC.
kolo300 Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 8 minut temu, MaciekM napisał: Tzn, ciężkie działanie NFC? Zrywanie logów? Mam Sigma PURE GPS (nie potrzebuję czujników) i działa, Andek 10, SDC na Andka, Bardziej stawiałbym na aplikację nie na BLT/NFC. Tak chodzi mi o ciężkie działanie nfc i zrywanie logów.
MaciekM Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 1 minutę temu, kolo300 napisał: Tak chodzi mi o ciężkie działanie nfc i zrywanie logów. No to normalne. Po dłuższych dystansach - kabelek bezpośrednio do kompa lub głaskofona najpewniejszy. Przy krótszych tak do 50km nie mam problemów i nie jest to wina BLT/NFC w sprzęcie.
kolo300 Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 2 minuty temu, MaciekM napisał: No to normalne. Po dłuższych dystansach - kabelek bezpośrednio do kompa lub głaskofona najpewniejszy. Przy krótszych tak do 50km nie mam problemów i nie jest to wina BLT/NFC w sprzęcie. Czyli są problemy ze zgrywanie?. Bo ja chce mieć licznik z którego dane na telefon przejdą bezproblemowo. Bo funkcje licznik ma ok. Ale ten przesyłu danych mnie martwi😥
craroce Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 1 godzinę temu, kolo300 napisał: 1 godzinę temu, MaciekM napisał: No to normalne. Po dłuższych dystansach - kabelek bezpośrednio do kompa lub głaskofona najpewniejszy. Przy krótszych tak do 50km nie mam problemów i nie jest to wina BLT/NFC w sprzęcie. Czyli są problemy ze zgrywanie?. Bo ja chce mieć licznik z którego dane na telefon przejdą bezproblemowo. Bo funkcje licznik ma ok. Ale ten przesyłu danych mnie martwi😥 Najdłuższą trasę jaką zgrywałem ze swojej ROX 11.0 to było prawie 190 km. Zgrywałem przez BT. Trwa to dość długo ale problemów nigdy nie było z importem treningu przez BT. Kilka razy przerwało ale to była moja wina - podczas importu cosik grzebałem w telefonie. Jeśli trening jest importowany to telefon na bok i za każdym razem przechodzi.
MaciekM Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 2 godziny temu, kolo300 napisał: Czyli są problemy ze zgrywanie?. Bo ja chce mieć licznik z którego dane na telefon przejdą bezproblemowo. Bo funkcje licznik ma ok. Ale ten przesyłu danych mnie martwi😥 19 minut temu, craroce napisał: Najdłuższą trasę jaką zgrywałem ze swojej ROX 11.0 to było prawie 190 km. Zgrywałem przez BT. Trwa to dość długo ale problemów nigdy nie było z importem treningu przez BT. Kilka razy przerwało ale to była moja wina - podczas importu cosik grzebałem w telefonie. Jeśli trening jest importowany to telefon na bok i za każdym razem przechodzi. Mnie nie, przyjmuję to dobrodziejstwem techniki - od '15r. jak mam Pure gps i korzystam z NFC przekonałem się, że tylko błąd w aplikacji może powodować problemy, więc standardowo - unistal czyszczenie i instal appki, reset BLT/NFC albo czekanie na poprawioną appkę, nie ma się co martwić zawsze zostaje kabel i PC/TEL. BLT jest szybszą transmisją o większym przepływie danych, co przy długiej trasie - duża waga loga (komplet czujników + GPS) jest lepszym rozwiązaniem, drugie więc - poszukaj licznik z BLT, a tu już trochę więcej kasy jest potrzebne + czujniki pod Ant+/BLE a nie STS. Skoro nie ma GPS'a to automatycznie plik będzie mniejszy, ergo sprawniej zostanie przesłany przez NFC .
Mwawe Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 17 minut temu, MaciekM napisał: Mnie nie, przyjmuję to dobrodziejstwem techniki - od '15r. jak mam Pure gps i korzystam z NFC przekonałem się, że tylko błąd w aplikacji może powodować problemy, więc standardowo - unistal czyszczenie i instal appki, reset BLT/NFC albo czekanie na poprawioną appkę, nie ma się co martwić zawsze zostaje kabel i PC/TEL. BLT jest szybszą transmisją o większym przepływie danych, co przy długiej trasie - duża waga loga (komplet czujników + GPS) jest lepszym rozwiązaniem, drugie więc - poszukaj licznik z BLT, a tu już trochę więcej kasy jest potrzebne + czujniki pod Ant+/BLE a nie STS. Skoro nie ma GPS'a to automatycznie plik będzie mniejszy, ergo sprawniej zostanie przesłany przez NFC . BLT czy BT?
MaciekM Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) 12 minut temu, Mwawe napisał: BLT czy BT? Bluetooth, BT albo oszczędny BLE (bluetooth low energy), sorry za mój skrót. Edytowane 19 Lipca 2020 przez MaciekM
kolo300 Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 Znalazłem jeszcz inny komputerek ROWEROWY: lezyne Mega C GPS . I co brać lezyne czy rox 11.0 opinie są róże może ktoś ma.
cepelia Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Cześć mam krótkie pytanko, wie ktoś jak zmienić zoom trasy wyświetlany podczas nawigowania ? bo nie bardzo mogę znaleść taką opcje...
HAZAK Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 Witam, jestem posiadaczem od jakiegoś czasu Roxa 11, mam go sparowanego z telefonem, utworzone konto na Sigma Data, niestety nie mogę skomunikować PC przez USB, wszystkie zaplanowane trasy muszę wczytywać przez telefon za pomocą Bluetootha, co mocno utrudnia komunikację. Gniazda są sprawne, ponieważ po podłączeniu licznik przechodzi w stan ładowania natomiast na stronie Sigma Data jest nie widoczny w zakładce Moje Urządzenia. Czy ktoś miał podobny problem, czy to jest kwestia ustawień, a może jakiejś usterki urządzenia?Witam, jestem posiadaczem od jakiegoś czasu Roxa 11, mam go sparowanego z telefonem, utworzone konto na Sigma Data, niestety nie mogę skomunikować PC przez USB, wszystkie zaplanowane trasy muszę wczytywać przez telefon za pomocą Bluetootha, co mocno utrudnia komunikację. Gniazda są sprawne, ponieważ po podłączeniu licznik przechodzi w stan ładowania natomiast na stronie Sigma Data jest nie widoczny w zakładce Moje Urządzenia. Czy ktoś miał podobny problem, czy to jest kwestia ustawień, a może jakiejś usterki urządzenia?
cepelia Opublikowano 27 Września 2020 Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) Spróbuj innego przewodu, u mnie ten z zestawu nie działał ale ładował urządzenie, inny normalnie uruchomił komunikację Edytowane 27 Września 2020 przez cepelia
Rekomendowane odpowiedzi