Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Dnia 6.08.2017 o 23:06, Eldo napisał: Z Data Center nie ma problemu z exportem tcx czy gpx. Chodzi mi o Sigma Link, na Strave z automatu idzie trening i to jest lux rozwiazanie ! Szkoda ze na endomondo nie ma takiej opcji. Tutaj mam wszystkich znajomych, strave poki co poznawac zaczynam. tapiirik.com Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość
miksio Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Bawił się ktoś z segmentami Stravy na ROXie 11? Wykupiłem konto premium na Stravie i wgrałem sobie segmenty. Wgrało się tylko 16 segmentów. Wydaje mi się ze akurat te, po których najczęsciej jeżdże. Są segmenty, które chciałbym miec w liczniku a nie chca sie wgrac. Jest jakas opcja, zeby sobie wybrac segmenty które maja się wgrać do licznika ?
Bogaty Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 7 minut temu, miksio napisał: Bawił się ktoś z segmentami Stravy na ROXie 11? Wykupiłem konto premium na Stravie i wgrałem sobie segmenty. Wgrało się tylko 16 segmentów. Wydaje mi się ze akurat te, po których najczęsciej jeżdże. Są segmenty, które chciałbym miec w liczniku a nie chca sie wgrac. Jest jakas opcja, zeby sobie wybrac segmenty które maja się wgrać do licznika ? Wchodzisz w Strave i segmenty ktore chcesz mieć na Roxie zaznaczasz gwiazdką.
miksio Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 1 minutę temu, Bogaty napisał: Wchodzisz w Strave i segmenty ktore chcesz mieć na Roxie zaznaczasz gwiazdką. Oki, dzięki
Emil Ja Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Witam wszystkich! Dzięki tej lekturze która mną zawładnęła jestem skłonny zamówić jutro Rox-a 11 ? tak się składa że mam Androida więc muszę także liczyć się z małymi utrudnieniami. Ale nasuwa mi się pytanie? O ile dobrze to ogarniam? Czy po zakończeniu treningu zapiszę go tylko na liczniku bez żadnych kombinacj z telefonem, to po powrocie do domu jak Sigma złapie wifi to wtedy może przesłać trening do stravy ? Nie wiem czy napisałem to ze zrozumieniem ? no i dla mnie bardzo ważne okrążenia mam linie XC o długości 2,5 km jak Sigma zachowuje się w gęstym lesie na krótkich sztywnych podjazdach jak i zjazdach ma ktoś doświadczenie?
antek Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Emil Ja napisał: , to po powrocie do domu jak Sigma złapie wifi to wtedy może przesłać trening do stravy ? A gdzie wyczytałeś, że Rox 11 ma wifi ? Kabelek Panie, kabelek. Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez antek
Emil Ja Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 13 godzin temu, antek napisał: A gdzie wyczytałeś, że Rox 11 ma wifi ? Kabelek Panie, kabelek. łudziłem się ze może nie doczytałem gdzieś, bo lista jest tak długa co ten sigma posiada ze aż za dużo mi się wydawało tego wszystkiego jest
Eldo Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Dnia 09.08.2017 o 14:41, SpiderMAN napisał: tapiirik.com Zobaczymy jak to będzie działac w darmowej wersji Trzeba jednak wejść na stronkę i wcisnąć odśwież ale reszta już z automatu idzie więc poczekamy zobaczymy. Na chwile obecną działa więc podziękował W skrócie o co chodzi, zapisuje trasę rox-em. Po zakończeniu trasa ląduje na Sigma Link przez BT następnie na Stravie po wcześniejszym odznaczeniu ze ma tam być przesłana. Strona tapiirik.com po wcześniejszym sparowaniu endomondo i stravy przesyła automatycznie trasę miedzy tymi dwoma aplikacjami. Efekt końcowy jest taki że mam na obu kontach (endomondo / strava) trasę z Sigma ROX 11 bez uzycia kabla W niedzielę przed Rox-em kolejny test, 155km po nieznanym terenie SOLO i to muszę się wyrobić do południa przed pracą więc oby mnie GPS nie zawiódł w terenie. Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Eldo
Luki Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Ja ostatnio zrobiłem 230km i bateria spadła do 40%. 9h25m pedałowania i pracy mojego Rox-a i zostało 40% baterii, dla mnie rewelacja. Zrobiłem jeszcze 3 treningi po ok 1h i bateria dalej miała 30%. Więcej nie sprawdzałem ile wytrzyma bo wybierałem się znów na dłuższą trasę i wolałem naładować
Eldo Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Brawo TY :-) Do akumulatorka w rox-ie nie można mieć zastrzeżeń. Jest rewelacyjny!
Emil Ja Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam własnie ogarniam temat mojego nowego nabytku czyli 11.0 wszystko przebiegło sprawnie bez problemów, ale.... do momentu kiedy chciałem sparować sigma link z telefonem, no i nie ma ochoty na połączenie przez BT czy nawet przez kabel, telefon widzi rox-a ale pojawia się okienko że jakiś błąd lub nieprawidłowy kod wiem ze jest problem z androidem ale nie sądziłem ze aż taki, chyba ze ja coś zdupiłem? macie jakiś pomysł? jak na pierwszy tydzień użytkowania to nie mam zastrzeżeń, no i oczywiście potrzeba trochę czasu żeby ogarnąć wszystkie ustawienia ale to pewnie kwestia czasu i oczywiście to forum jest bardzo przydatne za co dzięki wielkie. pozdro
Emil Ja Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam ponownie. to jeszcze nie koniec moich problemików Eldo wedle Twojego pierwszego filmiku z pierwszej strony. chciałem zmienić widok aktywnych ekranów no i krok po kroku tylko ze nie mam żadnych dostępnych ekranów okno mi się otwiera i jest pusto nie ogarniam Edytowane 26 Sierpnia 2017 przez Emil Ja
haemel Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 @Emil Ja: z telefonem (Redmi 3S) udało mi się sparować Roxa tylko raz. Później każda próba nawiązania połączenia kończyła się komunikatem o błędzie. Nie pomagało odinstalowanie i ponowne zainstalowanie aplikacji ani przywrócenie ustawień fabrycznych. Pierwszy licznik reklamowałem z tytułu niezgodności towaru z umową (ujawniło się jeszcze kilka innych problemów, o których wspominałem w tym wątku), żądając zwrotu pieniędzy. Zamiast tego otrzymałem nowy egzemplarz – oczywiście z tymi samymi problemami, które wynikały nie z wadliwości tego konkretnego urządzenia, a z niedopracowanego softu (zgaduję, że nikt po stronie sprzedawcy/producenta nie zagłębił się w temat). Drugi egzemplarz reklamowałem z tego samego tytułu, ponownie żądając zwrotu pieniędzy. Mam nadzieję, że na tym moja przygoda z tą firmą się zakończy.
Emil Ja Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, haemel napisał: @Emil Ja: z telefonem (Redmi 3S) udało mi się sparować Roxa tylko raz. Później każda próba nawiązania połączenia kończyła się komunikatem o błędzie. Nie pomagało odinstalowanie i ponowne zainstalowanie aplikacji ani przywrócenie ustawień fabrycznych. Pierwszy licznik reklamowałem z tytułu niezgodności towaru z umową (ujawniło się jeszcze kilka innych problemów, o których wspominałem w tym wątku), żądając zwrotu pieniędzy. Zamiast tego otrzymałem nowy egzemplarz – oczywiście z tymi samymi problemami, które wynikały nie z wadliwości tego konkretnego urządzenia, a z niedopracowanego softu (zgaduję, że nikt po stronie sprzedawcy/producenta nie zagłębił się w temat). Drugi egzemplarz reklamowałem z tego samego tytułu, ponownie żądając zwrotu pieniędzy. Mam nadzieję, że na tym moja przygoda z tą firmą się zakończy. Dzięki haemel. Dzisiaj pół dnia stracilem na ogarnięcie tej Sigmy mózg się pali. Mój telefon to Huawei nie ma opcji sparować już nie wiedziałem czy mam przez okno wydupic telefon czy licznik. Wniosek taki że trzeba zmienić telefon na Apple ale czy o to w tym chodzi? Raczej nie. Przynajmniej doszedłem do ładu i składu z aktywnymi ekranami. A z drugiej strony nie chce go reklamować bo mi się podoba ? dam mu i sobie trochę więcej czasu na porozumienie może się dogadamy ? a jak nie to coś przez okno poleci ?
Eldo Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Licznik ma shizy z powiadomieniami pod androidem to fakt (sms, połączenia) ale czy to jest az tak istotna funkcja ktora skresla licznik całkowicie (zwrot)? Wg mnie to juz dodatkowy bajer ktory "niech sobie działa lub nie" na tle tych wszystkich zalet ktore oferuje Rox 11/7. Osobiście kupilem licznik po to zeby nie miec przy sobie telefonu w czasie jazdy czy tez nie uzywac go do rejestrowania trasy wiec parowanie go w czasie jazdy akurat mi lata na tle tego co powinien robic i robi w 100%. Problem powiadomien byl od samego poczatku i jest nadal. Z czasem na pewno to rozwiaza aktualizacja bo ewidentnie lezy tu wspolpraca z androidem (ios smiga). Ja nie wiem jak mozna taka duperela sobie nerwy targac, co innego jak by shizowala rejestracja treningu, gps czy bateria ktora miazdzy inne gps! Byla poruszana kwestia powiadomien kilka razy w tym temacie i jest to oczywiste ze nie jest to jednostkowy przypadek. Wiadomo ze jak jest napisane: powiadomienia TAK to powinno to smigac, ale bez przesady zeby oddawac z tego tytułu GPS No chyba ze Rox robi za "wyswietlacz" telefonu no to faktycznie mozna sie wkurzyc, tylko czy jest sens wogole kupować GPS? Taniej wyjdzie uchwyt na telefon Na koniec, u mnie problem powiadomien sam sie rozwiazal. Padla mi Xperia, kupilem iPhone a powiadomienia mam w menu OFF Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Eldo
haemel Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 @Eldo: nie chodzi o powiadomienia, a o brak jakiejkolwiek komunikacji z telefonem (możliwości zgrywania aktywności czy ponownego przesłania w terenie trasy, która z niewiadomych przyczyn nie zaimportowała się poprawnie podczas zgrywania przez Data Center). Poza tym, jak już wspominałem, był to tylko jeden (i wcale nie największy) z problemów. Kolejnym był brak możliwości zaimportowania do Data Center aktywności zarejestrowanych w trybie 10-fazowego treningu interwałowego (zrywanie połączenia z komputerem – za każdym razem). A cierpliwość straciłem razem z dwiema aktywnościami, które wbrew komunikatom wyświetlanym na ekranie wcale nie zapisały się w pamięci urządzenia. Z niemieckiego forum (https://www.mtb-news.de/forum/t/sigma-rox-gps-11-0.820778/) wiem, że to nie był odosobniony przypadek. Wszystko to sumuje się dla mnie w jedną zasadniczą wadę – zawodność, a opieszałość producenta w usuwaniu usterek dodatkowo potęguje irytację.
MaciekM Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 2 godziny temu, haemel napisał: a o brak jakiejkolwiek komunikacji z telefonem (możliwości zgrywania aktywności czy ponownego przesłania w terenie trasy, która z niewiadomych przyczyn nie zaimportowała się poprawnie podczas zgrywania przez Data Center). Poza tym, jak już wspominałem, był to tylko jeden (i wcale nie największy) z problemów. Kolejnym był brak możliwości zaimportowania do Data Center aktywności zarejestrowanych w trybie 10-fazowego treningu interwałowego (zrywanie połączenia z komputerem – za każdym razem). Cześć A może tak przez kabelek, bo sterownik od BT jest stary, a może w kompie brak kompatybilnego BT? albo nie gra na linii rox smartek (BT niekompatybilny?) Co do aktywności to, zauważyłem, że po przekombinowaniu w ustawieniach zaczynają wychodzić użytkownikom kwiatki, to nie działa, czy tamto. Mała sugestia: Wróćcie do ustawień początkowych i porządnie ustawcie sprzęt z upgradem softa na początek z poziomu SDC po kablu. Nie bezprzewodowo. Ja nie mam się do czego przyczepić w moim Sigma Pure GPS (2017r), brak czujników, GPS śmiga aż miło patrzeć, nic się nie sypie, a-gps wgrane, alti ustawione w zależności od jazdy inne dom/praca/dom i inne na dłuższe trasy. EXport do SDC po kablu a nie po nfc, bo pozbyłem się andka. logi przejazdów z profilem trasy, okrążeń nie latam, czujnik kadencji po trzech latach nie jest mi już potrzebny. Pytanie: na czym do tej pory rejestrowałeś interwały? w rox'ie są chyba do ustawienia z poziomu SDC i po kablu jest to do wgrania ze wszystkimi ustawieniami.
Mwawe Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Ja posiadam, używam, testuje i jest wszystko w porządku. Złego słowa nie moge powiedzieć na temat tej Sigmy. Można by było rzeczywiście poprawić komunikację poprzez BT jeśli chodzi o zgrywanie tras na telefon (androida), ale z tym też nie mam większych problemów. Na zadania do których był zakupiony spisuje się świetnie.
HAZAK Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Mam takie banalne pytanie dotyczące Roxa 11, czy jest możliwość w ustawieniach widoku ustawić aktualna godzinę? Nie mogę znaleźć tego w ustawieniach widoku.
Mwawe Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 2 godziny temu, HAZAK napisał: Mam takie banalne pytanie dotyczące Roxa 11, czy jest możliwość w ustawieniach widoku ustawić aktualna godzinę? Nie mogę znaleźć tego w ustawieniach widoku. Jest na każdym ekranie malutka godzina na samej górze, pomiędzy sygnałem gps i baterią.
janek251180 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Witam Wszystkich. Miał ktoś może taki problem ze rox 11 wiesza się i nie można go nawet wyłączyć? zero reakcji. Czekam aż bateria padnie możne wtedy uda się go uruchomić.
haemel Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 @janek251180: próbowałeś przytrzymać przycisk on/off przez kilkadziesiąt sekund?
janek251180 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) @haemel spróbowałem jeszcze raz z przyciskiem trzymałem około minuty i pomogło dzięki wielkie za pomoc kamień z serca Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez janek251180
Eldo Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Dobrze wiedzieć, nie miałem takiego shizu jesio ale będę pamiętał w razie czego. Z tymi powiadomieniami to nie zrozumiałem kolegi do końca. Fakt jak nie ma komunikacji ogólnie to trzeba reklamować. Ja się wyleczyłem z androida i mam sigme w 100% gotowa do działania.
HAZAK Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dnia 29.08.2017 o 10:20, Mwawe napisał: Jest na każdym ekranie malutka godzina na samej górze, pomiędzy sygnałem gps i baterią. Z wielkością tej godziny to jakiś żart, bez lupy bez szans, a dodatkowo w trakcie jazdy bez szans na odczytanie. A orientuje się ktoś może w jaki sposób można dodać godzinę do ekranu w normalnej wielkości?
Rekomendowane odpowiedzi