Bogaty Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 10 godzin temu, Eldo napisał: Jest to cały czas "monochromatyczne" prowadzenie po zaprojektowanym śladzie i teoretycznie z typowym nawigowaniem które mamy w komputerkach z kolorowym wyświetlaczem nie ma porównania. Ja się np. przesiadłem z Locus-a (kolorowy mapnik pod Androidem) i specjalnie nie mam problemów z tym że nie widzę przed sobą skrzyżowania czy większości trasy z drogami w okolicy. Dobrze zaprojektowana trasa bez problemu jest do przejechania z Rox-a, taka jest moja opinia z własnego doświadczenia Przykład, tydzień temu jechałem trasę ok 240km głównie asfaltem gdzie znałem może pierwsze 40km reszta to zupełnie obcy teren. Było kilka zawahań przed skrętem w sytuacji gdzie trafił się zjazd i duża prędkość ale kompletnie nie stanowiło to problemu. Relacja z tego wypadu wyżej w temacie Potwierdzam . Jak dla mnie ślad jest wystarczający jeśli przyłożysz się do wytyczenia trasy w Stravie lub DC to podczas aktywności niespodzianki nie będzie
Eldo Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Opublikowano 4 Lipca 2017 Oj dzisiaj przetyrałem mocno Sigmę, wręcz zalałem ją potem Cały czas prowadzenie ze śladu, cały czas monitoring pulsu żebym się nie przekręcił pod 26% podjazdy i czytelny żebym się nie zabił ze 16% zjazdu Analizując wykres w DC nie widzę ani przez chwilę "zawieszki" Roxa (endomondo zawisło z pomiarem 2x). Oby tak dalej !
haemel Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Mieliście w międzyczasie jakieś aktualizacje firmware? U mnie ciągle F-0GB-2Q-1705081 i informacja, że to najnowsze. Ściągnąłem najnowszą wersję Data Center (5.3.2), ale niestety nie rozwiązało to żadnego z moich problemów. Do tego Rox nie zapisał mi dwóch ostatnich treningów (na ekranie wyświetlił się komunikat o pomyślnym zapisaniu, ale w pamięci danych brak). Straciłem cierpliwość, składam reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową.
ciczest Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Witam. Drobne pytanie, właśnie przyjechał zestaw ROX 11. Okazuje się, że nie zawiera stacji dokującej, więc aktualnie jest właściwie bezużyteczny, internety natomiast milczą na temat stacji dokującej dla tego modelu. Mógłby ktoś pomóc w znalezieniu stosownego rozwiązania? Z góry dziękuję.
Mwawe Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Dnia 2.07.2017 o 10:29, bons napisał: 3 minuty temu, ciczest napisał: Witam. Drobne pytanie, właśnie przyjechał zestaw ROX 11. Okazuje się, że nie zawiera stacji dokującej, więc aktualnie jest właściwie bezużyteczny, internety natomiast milczą na temat stacji dokującej dla tego modelu. Mógłby ktoś pomóc w znalezieniu stosownego rozwiązania? Z góry dziękuję. Po co ci stacja dokująca? Wszystko robisz bezpośrednio z kompa przez kabel.
ciczest Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 4 minuty temu, Mwawe napisał: Po co ci stacja dokująca? Wszystko robisz bezpośrednio z kompa przez kabel. No właśnie nie działa, nie wykrywa urządzenia na żadnym z 3 PC
Mwawe Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 To najprawdopodobniej uszkodzone urzedzenie, lub kabel. 2
ciczest Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 2 minuty temu, Mwawe napisał: To najprawdopodobniej uszkodzone urzedzenie, lub kabel. oki, dzięki wielkie !!! zmieniłem kabel usb. Działa :)))
kazeksi Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam. Czy w liczniku Sigma ROX 11 pokazuje jakie jest aktualnie nachylenie bez włączonego GPS. Czy musi być włączony GPS aby pokazywało procent nachylenia.
Bogaty Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) 3 godziny temu, kazeksi napisał: Witam. Czy w liczniku Sigma ROX 11 pokazuje jakie jest aktualnie nachylenie bez włączonego GPS. Czy musi być włączony GPS aby pokazywało procent nachylenia. GPS jest cały czas włączony. Włączasz Roxa i on automatycznie łapie sygnał GPS i wyświetla wszystko co trzeba Edytowane 16 Lipca 2017 przez Bogaty
Mwawe Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Witam czy ktoś próbował zamontować licznik 7.0/11.0 na takim uchwycie? Czy wymagana jest jakaś przeróbka uchwytu, czy mocowanie pasuje bez niczego?
antek Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) Sigma Rox 7.0 11.0 ma mocowanie jak Garmin Edge 20/25/200/500/510/800/810/1000 itp. Wszystkie uchwyty z tym standardem będą pasować. Edytowane 20 Lipca 2017 przez antek
Eldo Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Opublikowano 21 Lipca 2017 Dnia 19.07.2017 o 20:02, Mwawe napisał: Witam czy ktoś próbował zamontować licznik 7.0/11.0 na takim uchwycie? Czy wymagana jest jakaś przeróbka uchwytu, czy mocowanie pasuje bez niczego? Proponuję zaglądnąć na 1 stronę tematu
krzysztof84pp Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) Witam, dziś podczas ładowania urządzenia (sigma rox 11) wyświetlił mi się komunikat "TEMPERATURA, NIE ŁADUJ". Po wejściu w trening odczyt temperatury wyniósł blisko 40 stopni Celsjusza. Czy ktoś miał podobny problem z przegrzewaniem się podczas ładowania? Edytowane 22 Lipca 2017 przez krzysztof84pp
Eldo Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Opublikowano 22 Lipca 2017 Nie miałem takiego przypadku , zdarzały sie wartości ok 40st w czasie jazdy gdy dłuższy czas jechalem w pełnym słońcu ale nie było przy tym żadnego problemu.
Eldo Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Opublikowano 23 Lipca 2017 Po aktualizacji Rox 11 takie info z Linka na Xperia. Mieli w kółko bez synchronizacji z licznikiem. A było dobrze wcześniej
Bogaty Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Mi się tam żadne aktualizacje nie wyświetlają i chyba dobrze bo na oryginalnym moja 7 śmiga bardzo dobrze a tak to jeszcze wgram i coś się zwali
krzysztof84pp Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 16 godzin temu, Eldo napisał: Nie miałem takiego przypadku , zdarzały sie wartości ok 40st w czasie jazdy gdy dłuższy czas jechalem w pełnym słońcu ale nie było przy tym żadnego problemu. U mnie do tej pory też się to nie zdarzało, ale licznik zaliczył upadek z 1,5 metra i zastanawiam się czy to nie uszkodzenie mechaniczne powodujące np zwarcie i wzrost temperatury podczas ładowania? W najgorszym wypadku sigma ląduje w koszu i przesiadam się na Garmin Edge 520... 27 minut temu, Eldo napisał: Po aktualizacji Rox 11 takie info z Linka na Xperia. Mieli w kółko bez synchronizacji z licznikiem. A było dobrze wcześniej U mnie aktualizacji nie pokazuje, więc chyba mam najnowszy soft, aczkolwiek taka sytuacja często zdarzała się przy łączeniu/parowaniu licznika z telefonem. Zwykle pomagało wyczyszczenie danych aplikacji Sigma link (co wiąże się z utratą zapisanych w niej danych) i ponowna sparowanie aplikacji z licznikiem 1
MaciekM Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Pytanie: Czy któryś z posiadaczy R7 lub 11 testował działanie urządzenia w pobliżu (mostek / kierownica odległość 10-15cm) włączonej mocnej lampy 600/1200 lm? Jeżeli tak, to czy działanie roxa było prawidłowe?
Eldo Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Opublikowano 23 Lipca 2017 Zadziałało po restarcie Linka, dzięki Powiadomien jak nie było tak nie ma nadal pod Android em
Mwawe Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Dnia 21.07.2017 o 10:28, Eldo napisał: Proponuję zaglądnąć na 1 stronę tematu Tyle już się tego uzbieralo że nie pamięta się co nbylo na początku :-D A ja mam pytanie odnośnie tworzenia punktów POI na trasie powiedzmy maratonu MTB, ewentualnie konkretnych odcinków trasy (np. początek i koniec podjazdu). Czy da się coś takiego ustawić na trasie żeby mnie informowało np. w którym momencie znajduje się bufet lub o momencie rozpoczęcia i końcu długiego podjazdu? Edytowane 26 Lipca 2017 przez Mwawe
HAZAK Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Witam serdecznie, zakupiłem ostatnio licznik Sigma Rox 11 po uruchomieniu licznika, połączeniu z komputerem oraz smartfonem, mam problem z parowaniem z czujnikiem pulsu oraz kadencji. Licznik nie może ich odnaleźć. Czy w związku z tym po podłączeniu do roweru, licznik automatycznie nawiąże kontakt z czujnikami???
Eldo Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Opublikowano 27 Lipca 2017 Tak powinno być, raz sparowany czujnik powinien być automatycznie wykrywalny po uruchomieniu Rox-a. Czy to czujnik pulsu czy prędkości itp.
HAZAK Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Tak, ale ja mam problem ze sparowaniem czujników. Zakupiony nowy licznik, po wejściu w ustawienia, następnie szukaj czujników, po chwili wyświetla się komunikat "pusto". Próbowałem również przez dodanie osobno każdego z czujników, ale bezskutecznie żadnego nie wykrywa. Zastanawiałem się czy ewentualnie jest jeszcze jakiś inny sposób, np. jakiś przycisk na czujniku który należy przytrzymać w czasie szukania przez licznik czujników ale niczego takiego nie znalazłem. Próbowałem nawet wymienić baterię w czujniku, z myślą że jest może rozładowana, ale nic z tego. Myślę że w tej sytuacji muszę zareklamować licznik u sprzedawcy i niestety czekać na rozpatrzenie. Jestem zły ponieważ jest to już drugi licznik, wcześniejszy był cateye smart+ i tęż miałem podobny problem z łącznością. Zastanawiam się czy w ogóle nie zrezygnować z tego licznik na rzecz jakiegoś prostrzego modelu. Jak by ktoś miał jeszcze jakiś pomysł odnośnie połączenia tych czujników do Roxa to proszę o kontakt.
Mwawe Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 1 minutę temu, HAZAK napisał: Tak, ale ja mam problem ze sparowaniem czujników. Zakupiony nowy licznik, po wejściu w ustawienia, następnie szukaj czujników, po chwili wyświetla się komunikat "pusto". Próbowałem również przez dodanie osobno każdego z czujników, ale bezskutecznie żadnego nie wykrywa. Zastanawiałem się czy ewentualnie jest jeszcze jakiś inny sposób, np. jakiś przycisk na czujniku który należy przytrzymać w czasie szukania przez licznik czujników ale niczego takiego nie znalazłem. Próbowałem nawet wymienić baterię w czujniku, z myślą że jest może rozładowana, ale nic z tego. Myślę że w tej sytuacji muszę zareklamować licznik u sprzedawcy i niestety czekać na rozpatrzenie. Jestem zły ponieważ jest to już drugi licznik, wcześniejszy był cateye smart+ i tęż miałem podobny problem z łącznością. Zastanawiam się czy w ogóle nie zrezygnować z tego licznik na rzecz jakiegoś prostrzego modelu. Jak by ktoś miał jeszcze jakiś pomysł odnośnie połączenia tych czujników do Roxa to proszę o kontakt. Może głupie pytanie, ale czy uruchomiłeś czujniki podczas parowania?
Rekomendowane odpowiedzi