Skocz do zawartości

Szosa do 1500 zł na trenażer i dojazdy do pracy/amatorskie przejażdżki..

Franek25k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Państwa mam taką chęć żeby zakupić trenażer In'Ride 100 za 449 zł z Decathlona wraz z Sunto Bike Sensor za 229 zł i jeździć sobie w aplikacjach typu Rouvy/Zwifta.

A jak się ociepli no to wiadomo już na dworze głównie drogami publicznymi/ewentualnie szutrowymi.

Budżet na rower to max te 1500 zł. I teraz no za dużego wyboru nie ma jest:

1. Triban RC 100 za 1199 zł, opony 700x32c z tego co wiem to względem poprzedniego modelu Triban 100 ten ma "mocowane przedniego i tylnego koła na zacisk" w poprzednim tylne było chyba na śrubę, kaseta: MICROSHIFT 12 X 28:
12-13-15-18-21-24-28.

i tu pytanie do Was czy wiecie czy w porównaniu do poprzedniego modelu też ma hak przerzutki zintegrowany z ramą?

2. Triban 100 Flatbar za 999 zł, wolnobieg: SHIMANO 14/28 (14/16/18/20/22/24/28) koło z tyłu na śrubę, opony Slick 700x32c, nie wiem czy hak przerzutki zintegrowany z ramą ??? ale chyba tak 

3. Dołożyć 200 zł i za 1699 zł kupić Romet Huragan (2020)

Co sądzicie co będzie dla mnie lepsze jeśli nie planuję w przyszłości wyczynowych treningów tylko tak bardziej amatorsko zimá przed TV jak się ociepli na dworze wybrać wersję z barankiem czy Flatbar, chociaż obie opony na zaciski są duża zaletą przy transporcie. Lub może coś innego polecicie fitness/cross, ale w tej cenie raczej nic lepszego nie ma.