Skocz do zawartości

Modyfikacja wydłużenie zasięgu przerzutki tylnej shimano ultegra SS r8000

inicjator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Wszystkich

Mam możliwość kupienia roweru szosowego z tylną przerzutką shimano ultegra r8000 11-rzędowej i z kasetą 11-28 (korba 50/34). Przerzutka ta ma krótki wózek i zgodnie ze specyfikacją shimaną obsłuży kasetę o maksymalnym zakresie 11-30.

Myślę by zmienić z tylu kasetę na 11-32 lub 11-34. Ma ktoś z Was wiedzę co lepiej się sprawdzi pod kątem precyzji dzialania ale i kosztów modyfikacji?

1. Przy zmianie kasety na 11-32 - czy przerzutka ta będzie precyzyjnie i lekko wskakiwała na koronkę 32 zębów? Czy jednak będzie to problem? Bardzo rzadko będę korzystał z tego zakresu bo mieszkam gdzie nie ma gór.

2. Przy zmianie kasety na 11- 34 - czy da radę przebudowac przerzutkę przez wymianę wózka na dlugi? A może lepsze będzie zamontowanie specjalnego adaptera wydłuzajacego? Jeśli tak to co polecacie?

Proszę o rady i sugestie

Edytowane przez inicjator
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Skoro nie ma u Ciebie dużych podjazdów to zostań przy tym co masz, ewentualnie załóż 11-30. To Ci w zupełności wystarczy, pod warunkiem że zaczniesz używać małego blatu z przodu. Ja mam Sore z korbą 50-34 i kasetą 11-34. I będę wymieniał kasetę na 13-28.