Skocz do zawartości

Problem z prawidłowym skręceniem sterów - luz

Kajcev

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim! Jestem nowym użytkownikiem, choć zaglądam na forum to jakoś do tej pory nie czułem potrzeby udzielać się. Niestety, jak zwykle potrzeba przychodzi kiedy pojawia się kłopot :) Mam mały, problem, do którego aż wstyd się przyznać. Chciałem odwrócić mostek na negatyw - wydawałoby się prosta operacja, co tu zepsuć? Niestety po skręceniu całości pojawił się potworny luz między widelcem a ramą, wygląda to tak - https://www.youtube.com/watch?v=FdC9ZN4E17E&feature=youtu.be  To musi wynikać z jakiegoś podstawowego błędu, ale nie potrafię tego zidentyfikować. Co zrobiłem źle?

Opublikowano

Poluzuj śruby mocujące mostek tak aby był w stanie poruszać mostkiem. Jedną ręką dopychaj widelec od dołu a drugą trzymaj mostek i wykonuj lekkie ruchy na boki. Dociągnij śrubę przy kapslu i dokręć  mostek. Powinno być ok.

Najczęstrzym błędem jest zostawienie zbyt dużego luzu i śruba z góry nie daje rady go zlikwidować.

Opublikowano

Okazuje się że nawet najprostszych rzeczy można nie ogarniać! :) To było to, poradziłem sobie, bardzo dziękuję!