M.C Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 Cześć, czy posiada ktoś sprawdzony zestaw do odpowietrzania hamulców? Znalazłem jedynie zestawy nie od Shimano. Dopóki jestem w Polsce to planuję zakupić to do samodzielnego serwisu. Posiadam hamulce Shimano M365. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 Zerknij: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/czesci/f/4yourbike:12827,e,7/ Odnośnik do komentarza
M.C Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 Natknąłem się na powyższą firmę, lecz nie zwróciłem na nią szczególnej uwagi. Przyjrzę się bliżej, dziękuję Odnośnik do komentarza
Nath_147 Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 2 strzykawki z apteki, przewód akwarystyczny 4mm i paczka chusteczek higieniczny, zmieścisz się w 10% wartości tych zestawów. stosowałem to przy M315, budowę mają bardzo zbliżoną. Odnośnik do komentarza
specialized34 Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 2 godziny temu, M.C napisał: Cześć, czy posiada ktoś sprawdzony zestaw do odpowietrzania hamulców? Znalazłem jedynie zestawy nie od Shimano. Dopóki jestem w Polsce to planuję zakupić to do samodzielnego serwisu. Posiadam hamulce Shimano M365. Tak jak opisał poprzednik do shimano nie trzeba zestawu strzykawka najlepiej z tłoczkiem gumowym przewód i wystarczy shimano są najprostszym układem odpowietrzania tak jak w samochodzie pompujesz trzymasz klamkę luzujesz odpowietrznik płyn spływa zakręcasz i tak 3 lub 4 razy i gotowe Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 Jasne, że nie trzeba "profesjonalnego" zestawu tak jak piszą koledzy ale pomimo wszystko ja takowy zestaw zakupiłem i zły nie jest. Odnośnik do komentarza
specialized34 Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 19 minut temu, PrzeLuka napisał: Jasne, że nie trzeba "profesjonalnego" zestawu tak jak piszą koledzy ale pomimo wszystko ja takowy zestaw zakupiłem i zły nie jest. oczywiście ze nie ja tez posiadam lecz u mnie musi być bo hayes np jest strasznie wredny a jeśli chce się mieć zestaw na przyszłość to jak najbardziej polecam sobie kupić i z głowy bo np w zestawach strzykawki są troszkę lepiej wykonane 1 Odnośnik do komentarza
M.C Napisano 26 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipiec 2017 Dziękuję za odpowiedzi, prawdopodobnie zakupię zestawik podany w pierwszej odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
egzo23 Napisano 27 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipiec 2017 Jak chcesz w shimano przelać cały układ, to najprościej zrobić to strzykawką i lejkiem. Wkręcisz lejek w klamkę, płyn do lejka ( trochę), wężyk na zacisk, zaciskasz klamkę, otwierasz odpowietrznik, zamykasz. ( usunąłeś ewentualny syf z odpowietrznika). (Teraz warto, trzeba wręcz rozepchać tłoki. Albo wcześniej nawet)Zakładasz strzykawkę z wężykiem na odpowietrznik i go otwierasz. Pchasz płyn od dołu do klamki aż bąble przestaną iść. Zamykasz odpowietrznik, ściągasz strzykawkę. Zaciskasz klamkę i otwierasz odpowietrznik, kilka razy ( usunąłeś ewentualne powietrze z zacisku). Zamykasz odpowietrznik, pompujesz klamką w różnych pozycjach, ściągasz lejek, zamykasz klamkę. Amen.Uważaj żebyś okładzin i tarczy płynem nie zapaprał. Rób to bez koła i bez okładzin i do zacisku przekładka. Może trochę namieszałem... Ale tą metodą zrobisz wszystko. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
M.C Napisano 30 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipiec 2017 Dziękuję, zapisałem sobie i będę próbował.Sent from my iPad using Tapatalk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi