Teti Opublikowano 10 Lutego 2021 Opublikowano 10 Lutego 2021 Witam! Postanowiłem odnowić rowerek dla młodszego syna, został po starszym ale był już mocno podniszczony. Rozkrecilem go, wszystkie elementy wylądowały w kwasie, później wyszkiełkowałem i pomalowałem na razie ramę.Wygląda to tak jak na zdjęciach. Zastanawiam się jaki dobrać do tego kolor widelca? Nie wiem czy wprowadzenie jeszcze jakiegoś koloru poza czarnym nie będzie przesadą?Opony Schwalbe Billy Bonkers Rama, zdjęcie nie oddaje dokładnie koloru. To zdjęcie lepiej oddaje kolor ramy, nie wiem dlaczego ale przy tym kolorze aparat wariuje. 1
Teti Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Opublikowano 18 Lutego 2021 Dobra nie ważne co za kolor Mam kilka pytań. 1. Chyba popełniłem błąd, bo zamówiłem tylna przerzutkę ty300 a ona ma długi wózek. Będzie to problem czy lepiej wymienić?2. Czy jak wymienię tylną przerzutkę na alivio m310, to czy manetka rewoshift to obsłuży? Kasetę mam 6s3. Można wymienić korbę na coś innego niż kwadrat, znajdę coś lżejszego na rynku o długości ramion 127mm czy podobnej? 4. Mam dostęp do malarni proszkowej, czy jest sens prysnąć koła na czarno? Dodam że mam tą usługę za free, tylko się zastanawiam czy to będzie później hamowało i jak z farbą na szprychach?
Teti Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Opublikowano 19 Lutego 2021 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, jesteście wspaniali. Od tego jest forum!
Nemrod Opublikowano 20 Lutego 2021 Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) 1. Nie powinno być problemu. 2. Powinno obsłużyć ale do dziecięcego rowerku nie warto. 3. Ogólnie raczej ciężko. Ale podobnie jak z przerzutką wkładanie czegoś innego to i tak byłaby gra nie warta świeczki. 4. Ja bym nic nie malował. Najpewniej są to koła pod hamulce obręczowe. Rower będzie gorzej hamował. Farba zacznie po jakimś czasie się wycierać i wyglądać nie estetycznie. Edytowane 20 Lutego 2021 przez Nemrod 2
Teti Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Opublikowano 15 Marca 2021 Dzięki za radę. Oto efektyWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi