Skocz do zawartości

krzywy/niesymetryczny baranek w nowym Eskerze 6.0

czak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

właśnie dzisiaj przyszedł mój nowy, przepiękny Kross Esker 6.0 2021. Jest to mój pierwszy rower z kierownicą typu baranek (wcześnie jedynie przymierzałem czy mi dobrze leży sklepie), więc moje doświadczenie nie jest zbyt duże w tym temacie. Dlatego pytanie czy normalne jest, że chwyty nie są symetryczne względem środka kierownicy? Na zdjęciach (jak i przymierzając w łapie) ewidentnie widać, że lewy chwyt jest bardziej "zgięty" do środka. Niesteety ze względu na temperaturę -10 stopni oraz sporo śniegu nie jestem w stanie sprawdzić czy mi to przeszkadza podczas jazdy. Mieliście może podobne doświadczenia?

Pozdrawiam

2.thumb.jpg.70de06dfe60d592022919bbe98be827e.jpg1.thumb.jpg.e0d5917880c5a471b41577bbd77a3279.jpg

Opublikowano

Widzę że kiera jest prosta. Sama klamaka jest do środka tak? Poluzuj klamkę ustaw i dokręć ponownie. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Odciągnij gumę i skoryguj ustawienie lewej strony

• Lubię to! 1
Opublikowano

W sumie to jedna i druga popraw tak żeby tobie było wygodnie 

Opublikowano (edytowane)

Dzięki Panowie/Panie. Tak jak mówiłem jestem zielony w temacie. Nie spodziewałem się, że to się da w ogóle przesuwać :D

Edytowane przez czak
Opublikowano
Cześć,
właśnie dzisiaj przyszedł mój nowy, przepiękny Kross Esker 6.0 2021. Jest to mój pierwszy rower z kierownicą typu baranek (wcześnie jedynie przymierzałem czy mi dobrze leży sklepie), więc moje doświadczenie nie jest zbyt duże w tym temacie. Dlatego pytanie czy normalne jest, że chwyty nie są symetryczne względem środka kierownicy? Na zdjęciach (jak i przymierzając w łapie) ewidentnie widać, że lewy chwyt jest bardziej "zgięty" do środka. Niesteety ze względu na temperaturę -10 stopni oraz sporo śniegu nie jestem w stanie sprawdzić czy mi to przeszkadza podczas jazdy. Mieliście może podobne doświadczenia?

Pozdrawiam

2.thumb.jpg.70de06dfe60d592022919bbe98be827e.jpg1.thumb.jpg.e0d5917880c5a471b41577bbd77a3279.jpg
O :D tak miałem jak pierwszy raz wyglebilem szosą ;)

Lekkie pie... puknięcie i jest ok ale zastanawia mnie jedno, to jest nowy rower i jest tak hu... kiepsko poskładany 8)

Co będzie później ;D

wysłane z roweru pędzącego po lesie ;)