Emil. Opublikowano 4 Lutego 2021 Opublikowano 4 Lutego 2021 Witam, czy ta anoda jest poprawiona względem starych xcrów? Ewentualnie czy da się zapobiec jej ścieraniu.
GrzesiekNowak Opublikowano 5 Lutego 2021 Opublikowano 5 Lutego 2021 Nwm czy jest poprawiona. Ale da się zapobiec jej ścieraniu , po pierwsze wymienić imitację uszczelek na normalne dobrze uszczelniające uszczelki kurzowo i olejowe. Po drugie jakie tam są tulejki ślizgowe? A po trzecie chodzi na smarze czy na oleju?
Emil. Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Opublikowano 5 Lutego 2021 amor mam fabrycznie nowy nie mam pojęcia co on tam ma
ACTIVIA Opublikowano 5 Lutego 2021 Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Co dokładnie masz za model bo nie słyszałem jeszcze żeby XCR miał anodę. Podeślij zdjęcia Edytowane 5 Lutego 2021 przez ACTIVIA
Emil. Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Opublikowano 7 Lutego 2021 @ACTIVIAamor z tego roweru niestety nie mam zdjęć https://www.orbea.com/pl-pl/rowery/junior/mx-junior/cat/mx-ent-xs-xc
ACTIVIA Opublikowano 7 Lutego 2021 Opublikowano 7 Lutego 2021 (edytowane) 8 minut temu, ACTIVIA napisał: Sprawdź magnezem czy te rury są na pewno aluminiowe bo nie wierzę żeby do sprężynowego XCR-a dali rury aluminiowe anodowane Edytowane 7 Lutego 2021 przez ACTIVIA
Emil. Opublikowano 9 Lutego 2021 Autor Opublikowano 9 Lutego 2021 Znaczy ja pisząc anoda miałem na myśli po prostu tą powłokę na lagach, ale sprawdzę magnezem
GrzesiekNowak Opublikowano 9 Lutego 2021 Opublikowano 9 Lutego 2021 To jest pewnie czerniona stal a jeśli tak jest to i tak zaraz się zedrze.
Emil. Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Opublikowano 14 Lutego 2021 @ACTIVIAmagnez łapie da radę coś zrobić żeby nie stało tej powłoki czarnej zaraz?
ACTIVIA Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 (edytowane) Godzinę temu, Emil. napisał: @ACTIVIAmagnez łapie da radę coś zrobić żeby nie stało tej powłoki czarnej zaraz? To masz rury goleniowe malowane albo oksydowane i nic z tym już nie zrobisz Edytowane 14 Lutego 2021 przez ACTIVIA
GrzesiekNowak Opublikowano 16 Lutego 2021 Opublikowano 16 Lutego 2021 Jedyne co to można by to pochromować technicznie, wtedy się nie będzie ścierać.
ACTIVIA Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 W zakładach to jedynie chrom ci położą dekoracyjny który lubi odpadać i także szybko się przeciera. Napisz na PW bo mam oryginalne z Suntoura nowe rury goleniowe, to można by było wymienić
GrzesiekNowak Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 Oczywiście, że kładą chrom techniczny ale nie korzystałeś to nie wiesz, mi kładli na tłoczyska siłowników hydraulicznych i działa do tej pory. PS. Wymiana rur na takie same niewiele da i tak zaraz się wytrą.
vdcmike Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Tloczyska w siłownikach nie są z chińskiej stali widelcowej zwanej hi-ten. Na tym nic się nie utrzyma. Do tego obróbka wstępna i przygotowanie (wyprasowanie rur) wygeneruje koszt przewyższający wartość tego amortyzatora. Edytowane 18 Lutego 2021 przez vdcmike
ACTIVIA Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) 22 godziny temu, GrzesiekNowak napisał: Oczywiście, że kładą chrom techniczny ale nie korzystałeś to nie wiesz, Kolego, ty za mało o mnie wiesz. Już wszystko testowałem, anodowanie, oksydowane, chromowanie i wiem co i jak działa. Proponowałem ci wymianę na rury goleniowe o porządnym chromie, możliwe że ty masz barwiony i przez to ci się przeciera. Nie chcesz trudno lecz temat mam dobrze opracowany i często wymieniam rury goleniowe i sterowe na nowe Edytowane 18 Lutego 2021 przez ACTIVIA 1
GrzesiekNowak Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 Ja nie chcę od ciebie żadnych rur.😂 Mówię tylko, że mi kładki chrom techniczny na tłoczysko siłownika hydraulicznego od wózka widłowego 1.5metra długości i 70mm średnicy i trzyma się do tej pory. Kolega lagi w zabytkowym motocyklu też dawał do chromowania i też się trzyma do tej pory. Widocznie słabo opanowałeś temat , skoro tobie odpada czy tam się wyciera.
Rekomendowane odpowiedzi