majkryss1 Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) Cześć. Mam dużą nadwagę, co powoduje sporą ilość cierpień podczas dłuższych wypraw rowerowych. Robiłem u specjalisty fizjoterapeuty bike fitting i udało się rower do mnie dopasować. Teraz mimo wszystkich zabiegów waga powoduje ucisk w punktach podparcia. Problem z siodełkiem w dużej mierze rozwiązałem, wybierając spośród kilkunastu modeli ten, który jest dla mnie najlepszy. Jednak chwyty kierownicy wrzynają mi się w dłonie masakrycznie. Dodam, że często robimy wypady dwu, czterogodzinne, ale zdarzają się też całodzienne. Szukałem ergonomicznych chwytów i rogów wewnętrznych. Znalazłem to co poniżej i mam dylemat co wybrać. Chwyty SQlab 710 - wersja MTBC hwyty SQlab 702 - wersja turystyczna Chwyty ERGON GS1 - wersja MTB Do jednych z powyższych rączek planuję zamontować wewnętrzne rogi SQlab Innerbarends 410/402. Chwyty SQlab bardzo fajnie się integrują ze wspomnianymi rogami (ściąga się obejmę rączek, którą zastępujemy obejmą z rogów i chwyt tworzy z nimi jedną całość) Mam jednak wątpliwości, ponieważ nie umiem znaleźć żadnych opinii na ich temat. Dlatego zastanawiam się nad rezygnacją z kompatybilności zestawu, koszem komfortu, i kupić bardzo cenione za jakość i wygodę w użytkowaniu ERGONY i zamontować obok nich rogi SQlab. Moje pytania do Was są następujące: Czy używaliście tych modeli rączek SQlab, jeżeli tak, to jakie są Wasze opinie na ich temat?? Ps. Jestem również otwarty na wszelkie sugestie, ważne jest dla mnie, żeby rogi były po wewnętrznej stronie rączek, a ręce wytrzymywały trudy podróży. Z góry Wszystkim dziękuję za pomoc i Pozdrawiam. Edytowane 3 Lutego 2021 przez majkryss1
bodekT Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 Witaj, czy doszedłeś już do tego co zamontujesz? Sam borykam się z uciskiem dłoni i też zastanawiam się nad rogami i jakimiś chwytami. Nie mam pojęcia co wybrać, bo może nie dużo to kosztuje ale co chwilę przekładać i kupować w celu testowania - o nie bardzo jakoś...
m0cna Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Ja bardzo polecam rogi wewnętrzne typu https://bikecenter.pl/p84618,sqlab-411-rogi-wewnetrzne-mtb-czarne.html Albo takie jak kolega podlinkował. Lub taniej: https://allegro.pl/oferta/rogi-kierownicy-m-wave-alu-be-anatom-in-czarne-9302387482?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Rowery&gclid=EAIaIQobChMI4uCL77Oe8AIVCs13Ch3NgQGjEAQYASABEgIotvD_BwE Przez lata jeździłam w takim ustawieniu i jest dużo wygodniej niż rogi na końcach kierownicy. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez m0cna
Rekomendowane odpowiedzi