Skocz do zawartości

9-speed i shadow plus

Krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Moje pytanie to czy mając napęd 3x9 istnieje możliwość posiadania przerzutki tylnej z tzw sprzęgłem?  W internecie nie mogę takowej znaleźć, jeśli potrzeba więcej informacji to dopisze 

8 minut temu, Krzysiek napisał:

Witam 

Moje pytanie to czy mając napęd 3x9 istnieje możliwość posiadania przerzutki tylnej z tzw sprzęgłem?  W internecie nie mogę takowej znaleźć, jeśli potrzeba więcej informacji to dopisze 

nie kupisz dedykowanej przerzutki 9 rzędowej shadow plus ponieważ takiej nie ma na rynku. Jest możliwość przeróbki 10 rzędowej przerzutki ze sprzęgłem, SPIDERMAN o tym pisał na forum - poszukaj jak Cie to interesuje

Hejka

9s raczej nie kojarzę ze sprzęgłem ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś użył np Deore m6000 10s. Skrajne położenie i tak jest ograniczane śrubkami wiec spokojnie można ograniczyć wychył do 9s.

Ja w swoim 10s mam przerzutkę i manetkę XT m8000 i działają świetnie mimo że są z 11s.

Pozdrawiam

1 minutę temu, Przemcio napisał:

Hejka

9s raczej nie kojarzę ze sprzęgłem ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś użył np Deore m6000 10s. Skrajne położenie i tak jest ograniczane śrubkami wiec spokojnie można ograniczyć wychył do 9s.

Ja w swoim 10s mam przerzutkę i manetkę XT m8000 i działają świetnie mimo że są z 11s.

Pozdrawiam

10s i 11s ma to samo ratio...

9s ma inne...

Już ten temat jest obcykany i wkrótce zakupię RD-M615 i będę wiercić

4 minuty temu, Przemcio napisał:

właśnie,że stoi na przeszkodzie , nie wprowadzaj kolegi w błąd

chyba nie będę się bawił w te przeróbki, przeczytałem post SpiderMAN'a, mądrze wyjaśnione ;) na razie pozostanę przy tym co mam i pomyślę nad zmianą na 2x10, dziękuję wszystkim za pomoc :D