Krzysiek Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 Witam Moje pytanie to czy mając napęd 3x9 istnieje możliwość posiadania przerzutki tylnej z tzw sprzęgłem? W internecie nie mogę takowej znaleźć, jeśli potrzeba więcej informacji to dopisze Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 8 minut temu, Krzysiek napisał: Witam Moje pytanie to czy mając napęd 3x9 istnieje możliwość posiadania przerzutki tylnej z tzw sprzęgłem? W internecie nie mogę takowej znaleźć, jeśli potrzeba więcej informacji to dopisze nie kupisz dedykowanej przerzutki 9 rzędowej shadow plus ponieważ takiej nie ma na rynku. Jest możliwość przeróbki 10 rzędowej przerzutki ze sprzęgłem, SPIDERMAN o tym pisał na forum - poszukaj jak Cie to interesuje Odnośnik do komentarza
Przemcio Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 Hejka9s raczej nie kojarzę ze sprzęgłem ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś użył np Deore m6000 10s. Skrajne położenie i tak jest ograniczane śrubkami wiec spokojnie można ograniczyć wychył do 9s. Ja w swoim 10s mam przerzutkę i manetkę XT m8000 i działają świetnie mimo że są z 11s. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 1 minutę temu, Przemcio napisał: Hejka 9s raczej nie kojarzę ze sprzęgłem ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś użył np Deore m6000 10s. Skrajne położenie i tak jest ograniczane śrubkami wiec spokojnie można ograniczyć wychył do 9s. Ja w swoim 10s mam przerzutkę i manetkę XT m8000 i działają świetnie mimo że są z 11s. Pozdrawiam 10s i 11s ma to samo ratio... 9s ma inne... Już ten temat jest obcykany i wkrótce zakupię RD-M615 i będę wiercić Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 4 minuty temu, Przemcio napisał: 9s raczej nie kojarzę ze sprzęgłem ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś użył np Deore m6000 10s. Skrajne położenie i tak jest ograniczane śrubkami wiec spokojnie można ograniczyć wychył do 9s. właśnie,że stoi na przeszkodzie , nie wprowadzaj kolegi w błąd Odnośnik do komentarza
Przemcio Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 No to sorki. Byłem święcie przekonany ze 9 z 10 spasują a ze 8 z 9 to już inny system. Całe życie człowiek się uczy. Odnośnik do komentarza
Krzysiek Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 chyba nie będę się bawił w te przeróbki, przeczytałem post SpiderMAN'a, mądrze wyjaśnione na razie pozostanę przy tym co mam i pomyślę nad zmianą na 2x10, dziękuję wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 25 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipiec 2017 (edytowane) Dla potomnych http://www.huckingkitty.com/forums/viewtopic.php?f=9&t=868 http://www.mtb-news.de/news/2012/11/14/hochspannung-fuer-alte-9-fach-schaltwerke-die-geschichte-vom-kettenglueck/ Jeden otwór w odpowiednim miejscu i po ptakach. Edytowane 25 Lipiec 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi