TOMALA72 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Pozdro dla wszystkich:) Ostatnim czasem sypło mi się coś z kontem. Ponoć ktoś próbował się na nie logować i zostało zabezpieczone? Mniejsza z tym, wróciłem:) Trochę zmian, weryfikacja planów... Jak zawsze za dużo pracy, za mało czasu... Życie:)) Trochę z głupia frant sprzedałem AM 100 HT, miałem kupić coś bardziej enduro... No i skończyło się na razie na tym, że miałem:( Tak więc plany wysokich lotów na górskich singlach znów oddalają się we mgle... Coś jednak do śmigania po okolicznych lasach trzeba było kupić i tak trochę z przypadku kupiłem Ghosta Nirvanę na kołach 29 z napędem 1x12 Pojeżdżę w wolnych chwilach i poczekam na lepsze czasy:) Na trzech ostatnich zdjęciach rower jest w konfiguracji fabrycznej z Suntourem XCR Air. Miało być niedrogo ale Suntour mimo, że powietrze nie daje rady więc chcąc nie chcąc trzeba było wsadzić chociaż Recona:) Edytowane 30 Stycznia 2021 przez TOMALA72 1
TOMALA72 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) U mnie też Wiosna:) Edytowane 20 Marca 2021 przez TOMALA72 1
TOMALA72 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez TOMALA72
jackdzeki Opublikowano 12 Maja 2021 Opublikowano 12 Maja 2021 Hej, ładnie się prezentuje w tym kolorze. Mam możliwośc kupić go za 4k, czy to bardzo przepłacona cena ?
TOMALA72 Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) W dniu 12.05.2021 o 19:59, jackdzeki napisał: Hej, ładnie się prezentuje w tym kolorze. Mam możliwośc kupić go za 4k, czy to bardzo przepłacona cena ? Jeśli chodzi o używany to trochę tak. Nowy... ja kupiłem za 4 i teraz jak bym miał kupować drugi raz to dopłaciłbym za wersję Essential bo w moim już i tak wymieniłem amor a po sezonie jak ceny znormalnieją wymienię tez i koła:) Tyle, że teraz ceny oszalały i w zasadzie każdy rower jest przepłacony:) Jak będziesz kupował to sprawdź koła bo Ghost fabrycznie ma problem z zaplataniem. Moje po pierwszej jeździe 20-30 km wymagały naciągania szprych i centrowania. Teraz po serwisie jest już ok ale niesmak został:) No i amor XCR 32 AIR, Nie XCR 34 AIR jak podawał początkowo Ghost na swojej stronie w specyfikacji. Jest powietrzny ale to niestety tylko Suntour XCR. Dupy nie urywa. Tu trzeba doinwestować jak się chce pojeździć w terenie. Na plus jest rama i jej uniwersalna geometria, cos po środku między trailem a XC. Bardzo uniwersalny. Od czasu niepozornego z pozoru upadku na hopce doskwiera mi ból kolana, co było głównym powodem przesiadki na taki rower. Teraz jeżdżę bardziej rekreacyjnie czyli dalej popierdzielam po lasach ale odpuściłem hopki i pump tracka. Nie przepadam też za klasycznym XC, za mało skoku i te obcisłe gacie:) Rowerem teraz też szybciej dojeżdżam na pobliską miejscówkę po asfalcie i szutrze. Wąskie opony 2.3, uniwersalna geometria i koło 29 czynią go nieco szybszym i wygodniejszym od mojego poprzedniego AM100HT z 27.5 na 2.6 i bardziej zjazdową geometrią. Edytowane 15 Maja 2021 przez TOMALA72
Rekomendowane odpowiedzi