Skocz do zawartości

Fox Racing Shox 36A Float P-SE Grip 2 HSC LSC HSR LSR 170mm - czy będzie pasował do roweru Marin Hawk Hill Int ?

Janek1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Posiadam rower Marin Hawk Hill Int z amortyzatorem rockshox reacon silver 120mm skoku https://sklep.biker-house.pl/marin-hawk-hill-int-kolo-27-5-gloss-black-2018.html Cały osprzęt

chciałbym kupić lepszy amortyzator uzbierałem pieniądze i trochę się boję ponieważ nie do końca wiem czy amortyzator będzie pasował do tego roweru

Amortyzator Fox Racing Shox 36A Float P-SE Grip 2 HSC LSC HSR LSR Widelec amortyzowany 27,5" 170mm 15QRx110mm 44mm

Specyfikacje amora

Rozmiar koła (cale): 27,5
Średnica rury sterowej widelca (cale): 1 1/8, 1,5
Rodzaj osi: osie wkładane QR
Średnica osi: 15
Szerokość instalacji osi: 110 mm
Skok zawieszenia (mm): 170 mm

Z góry dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie. Za duży skok do tej ramy, do tego oś boost - koło obecne nie wejdzie w ten amartyzator.

PS. z tego marina nie zrobisz dałhnilowca ani roweru do latania hop.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, a jaki maksymalny skok bym mógł tu wstawić?

Opublikowano

Trzeba sie zawsze trzymać zaleceń producenta - rower zaprojektowany pod 120mm skoku - czyli xc/lekki ścieżkowiec po zmianie na skok 170 czyli poziom rowerów enduro/super enduro - prędzej czy później złamie się w okolicy główki ramy - w mniej lub bardziej spektakularny sposób uszkadzając jeźdźca :)

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za pomoc po uzgodnieniu. Chyba sprzedam ten rower i kupie jakieś enduro. Ten rower kupowałem jako pierwszy full, sprzedawca mówił że na początek będzie dobry i nie ma co przesadzać na początek z rowerem. Szkoda bo troche boje się na nim latać większe hopy, ale po wypowiedzi kolegi wyżej myślę że to dobrze że się bałem. Po wstępnym przeglądzie rowerów zastanawia mnie fakt że w większości rowerów wykorzystywanie są koła 29 cali, a to dziwne bo wydawało mi się zawsze że lepiej żeby były mniejsze koła większa skrętność itd.🤔

Edytowane przez Janek1337