Pablo75 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Witam Przymierzam się do skompletowania kół 700c pod v-brake'i. Budżet 600-700zł. Rower to Giant x-sport 3( 2008). Moja waga to 100 kg ale zejdę do co najmniej 90. Jazda to szosa 60%, teren 40%. Teraz mam zamontowane na tyle SWIFT STOŻEK SREBRNY JOYTECH 802DSE (1350gr), a na przodzie oryginalne od roweru i w opisie jest: obręcz CR-06 aluminium i piasta Formula(nie wiem ile waży). Jeśli chodzi o tył, to bębenek chodzi ciężko i waga jest spora. Przód natomiast po kilku glebach ma wgniecenie w obręczy po krawężniku i ciężko jest je wycentrować. Rozważam coś takiego Piasty: NOVATEC NT-A361SBT i NT-F362SBT Obręcze: DT Swiss 535 albo Mavic A119 Szprychy: Sapim Race (czarne) Nyple: Sapim Polyax (mosiądz niklowany czarne) Całość wyszła by niecałe 600zł. Co o tym sądzicie? Macie jakieś inne propozycje?
Pablo75 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2021 Jak to dobrze, że mamy polskie forum i nie trzeba grzebać po świecie. Korekta: obręcze: Dt Swiss R 460 szprychy: Sapim Leader Black lub DT Champion Nie wiem czy przy mojej wadze, Sapim Race będzie bezpieczne. Reszta zostaje, bo tego nikt nie kwestionuje.
Rekomendowane odpowiedzi