cool_kuba Opublikowano 12 Stycznia 2021 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Niechcący kupiłem komplet kół używanych 26" do szytek (DT-SWISS XRC 950T). Po prostu nie miałem pojęcia że taki standard istnieje ponieważ jeżdżę tylko MTB a cena wydawała się super jak na koła Karbonowe od renomowanego producenta. Myślę że sprzedający liczył na takich ignorantów jak ja bo koła były sprzedawane z starymi oponami przez co wyglądały zupełnie normalnie. Ponieważ zwrot nie jest możliwy chciałem was się poradzić co tu zrobić, dostępność szytek na 26" jest zerowa wymiana obręczy i szprych może być nie opłacalna. A dorobienie rowku na zwykła oponę nie jest chyba możliwe. Jeśli wystawię te koła na aukcje z rzetelnym opisem to raczej nie znajdę chętnych no chyba że na same piasty. Jeśli macie jakiekolwiek pomysły to dajcie znać
Foxcon Opublikowano 28 Stycznia 2021 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Będzie ciężko cokolwiek zrobić. Nie wiem za ile kupiłeś koła ale ja bym postarał się znaleźć szytki. Na alle... są Tufo XC4 2.2x26 ale trochę w chorej cenie. Pewnie dwie będą kosztować tyle ile ten komplet komplet kół. na Bike24 są dostępne w cenie 64,07 Euro. Każda wersja będzie generowała koszty. Sam jeżdżę na szytkach (na szosie) i w sumie nie są one tak problemowe jak się opisuje (nie trzeba wozić wozu serwisowego ) Oczywiście nie jesteś wstanie dostosować kół to opon bez wymiany obręczy, może uda się kupić karbonowe obręcze na Ali, ale bez wymiany szprych pewnie się nie obejdzie (poza tym nie wiem czy w ogóle są dostępne). Kół też raczej nie sprzedasz, bardzo mało prawdopodobne, chyba, że na dawce części (ale to pewnie i tak nie odzyskasz włożonej kasy).
cool_kuba Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2021 Dzięki za odpowiedź, chyba sprzedam bo oprócz ceny i braku wyboru to obawiam się że coś źle przykleję
Rekomendowane odpowiedzi