Grzesiek GT Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Witam Wszystkich. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem GIANT TRANCE 27,5 rocznik 2021. Mam pytanie do wszystkich bardziej doświadczonych koleżanek i kolegów o uwagi odnośnie korzystania z tego modelu lub wcześniejszych wersji. Czy są jakieś szczególne kwestie na które koniecznie trzeba zwrócić uwagę, tak przy jeździe jaki i serwisie. Jest to mój pierwszy rower full i dopiero uczę się jazdy na nim. Rower wykorzystywany jest, a w zasadzie będzie do jazdy po górskich szlakach, rekreacyjne choć kto wie może w jakieś zawody w kategorii old boys może też się uda zrobić. Pierwsze spostrzeżenia to sztyca, czy jest jakiś patent żeby zatrzymywała się w jednym miejscu (ustalonym wcześniej) nie zaś najwyższym lub tam gdzie ją tyłkiem przytrzymam. Druga sprawa to strasznie się brudzi w błocie i ciężko go domyć, opony zbierają dokładnie wszystko, później jest wszędzie, dziś jeździłem 3 godziny i tyle samo go czyściłem może jest na to jakiś magiczny sposób lub czy sprawdzają się w praktyce różne akcesoria ochronne. Dziękuję za wszystkie sugestie.
Rekomendowane odpowiedzi