Bike Opublikowano 6 Stycznia 2021 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Witam. Niestety w moim rowerze wyrobił się gwint w oryginalnej obejmie sztycy. Jest ona dość specyficzna bo ma 2,5 cm wysokości ( wycięcie w ramie również 2,5 cm w miejscu tej obejmy, rama i sztyca karbonowe smarowane pastą). Czy mogę zastosować jakąkolwiek węższą obejmę na 1 gwint ? Ku mojemu zdziwieniu nie widzę w sklepach obejm podobnych wysokością do mojej, na 2 gwinty( jedynie coś na wzór widziałem na aliexpress). Dodam, że średnica to 34,9. Z góry dzięki za odpowiedzi Podrzucam foto jak to wygląda.
Strek Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) W dniu 6.01.2021 o 12:54, Bike napisał: Witam. Niestety w moim rowerze wyrobił się gwint w oryginalnej obejmie sztycy. Jest ona dość specyficzna bo ma 2,5 cm wysokości ( wycięcie w ramie również 2,5 cm w miejscu tej obejmy, rama i sztyca karbonowe smarowane pastą). Czy mogę zastosować jakąkolwiek węższą obejmę na 1 gwint ? Ku mojemu zdziwieniu nie widzę w sklepach obejm podobnych wysokością do mojej, na 2 gwinty( jedynie coś na wzór widziałem na aliexpress). Dodam, że średnica to 34,9. Z góry dzięki za odpowiedzi Podrzucam foto jak to wygląda. Nie jestem specjalistą od karbonu ale jeśli otwory gwintowane są przelotowe to jak byś pokombinował i dal dłuższe śrubki z możliwością zakontrowania nakrętką z drugiej strony zachowując odpowiedni moment obrotowy kluczem dynamometrycznym to może obejma by jeszcze posłużyła? Nie będzie to może super estetyczne ale do czasu jak znajdziesz zamiennik powinno działać. Edytowane 8 Stycznia 2021 przez Strek
Rekomendowane odpowiedzi