Prophet Opublikowano 6 Stycznia 2021 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Cześć, mam do wyboru amortyzatory Rockshox Revelation 2018 (35mm lagi), Pike (to samo chassis) lub Suntour Durolux 2017. Muszę powiedzieć, że potrzebuje amortyzator do dirtu, więc będę musiał go obniżyć. Także mam już koło pod oś 20mm. Łatwość serwisowania (mam na myśli małą ilość potrzebnych narzędzi) też będzie plusem, bo większość będę robił samodzielnie. Od amortyzatora wymagam bardziej trwałości, niż precezyjnej pracy. Cena jest ta sama. Amortyzatory są sprawne (według sprzedających). Specs: Rev Pike Duro Tłumik: MC Charger RC Oś: 15x110 15x110 20x110 Obniżenie: shaft podkładki Stan lag: Revelation i Durolux są idealne, Pike ma kilka małych kropek Możliwość obejrzenia: Durolux i Pike nie ma możliwości, Revelation jest. Słyszałem, że motion control nie lubi zbyt agresywnej jazdy, jednak jest montowany w yari i kiedyś był montowany w boxxerach itd. A w chargerze trzeba ciągle monitorować poziom oleju, bo pęknie ten kondom i ogólnie bardziej wymaga serwisu. O duroluxie nie wiem nic oprócz tego, że nie potrafię sam rozebrać ten tłumik, bo nie mam do tego narzędzi. Więc pytanie jest takie: który amortyzator byście wybrali i dlaczego?
Rekomendowane odpowiedzi