Gość Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Mam taką przypadłość z tylną przerzutką, że mniej więcej w połowie kasety po kliknięciu manetką w górę kasety, bieg się nie zmienia lub zmieni się po kilku chwilach, po kolejnym kliknięciu zmienia się od razu o 2. Pominięty bieg mogę złapać zrzucając na mniejszą zębatkę - bez problemów. Wydaje mi się, że Szajbajk wspominał dokładnie o tym symptomie w którymś ze swoich filmów ale nie mogę teraz znaleźć. Naprowadzi ktoś, brudna linka, pancerz?
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 7 minut temu, Stalowy_Jez napisał: Wydaje mi się, że Szajbajk wspominał dokładnie o tym symptomie w którymś ze swoich filmów Wspominał opisując NX 1x12 od Sram. Jeśli zmieniarka jest wyregulowana dobrze, hak prosty to zostaje Ci tylko sprawdzenie linki i pancerzy.
vdcmike Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 W pieredzej kolejności sprawdź czy hak przerzutki i wózek dą idealnie prostopadłe od osi koła.
abra Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) W pierwszej kolejności linka i pancerz. Edytowane 28 Grudnia 2020 przez abra
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ale problem okazał banalny, pominięty przez rutynę (?) - luźna linka.
Rekomendowane odpowiedzi