hrycbike Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Po dwóch dniach prób nie udało mi się płynnie ustawić przedniej przerzutki Shimano XT FD-M8020 mocowanej Direct Mount. Ale dzisiaj naszła mnie wątpliwość, czy powyższy model nadaje się do układów 3X11 skoro na stronie Shimano przeznacznie jest tylko 2X11?
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 34 minuty temu, hrycbike napisał: czy powyższy model nadaje się do układów 3X11 skoro na stronie Shimano przeznacznie jest tylko 2X11? I sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
hrycbike Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2020 Czyli koledze sprzedali rower (nie za małe pieniądze) Cube Stereo 120 rok 2016) ze złą przerzutką. Najgorsze, że osoba poprosiła mnie, abym mu poustawiał rower po mocnej kraksie i że przed wywrotką wszystko chodziło? Jakoś nie za bardzo w to wierzę?
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Fabryczny to ten rower raczej nie jest. Czy to ten? https://katalog.bikeworld.pl/2016/web/produkt/rowery/mtb_650b_full/cube/45522/stereo_120_hpa_pro Albo ten? https://www.cube.eu/en/2016/fullsuspension/stereo/cube-stereo-120-hpa-race-blacknblue-2016/
hrycbike Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2020 Ten sam, nawet taki sam kolor. W pierwszym tekście się pomyliłem ma jak w katalogu przełożenia 3X10. Kupiony w tym roku gdzieś na wyprzedaży. Gość mnie zmylił, gdyż twierdził, że wszystko (przed wywrotką) chodziło dobrze? Tył zrobiłem sprawnie, a przód nie chciał się zapinać. Teraz zapina się. ale nie płynnie i od niższych przełożeń kasety.
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Nie sądze żeby zmieniarka chodziła dobrze przed gleba. Chyba że ten sprzedawca to jakiś magik i tylko wiadomym sobie sposobem to wyregulował. To nie będzie działać poprawnie.
hrycbike Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2020 Chciałem się upewnić, czy może maszynka ma jakieś jeszcze ustawienia a ja nie znam się na mocowaniu bezpośrednim. Z tego co wyczaiłem najprawdopodobniej przyklejone były naklejki (naklejka) by zmienić kąt maszynki na wózku, ale i tak mam 1mm tarcie prowadnic na 3-1 i 1-10. Sprawdziłem łańcuch - ok, przesmarowywałem linki, też podklejałem jakieś podkładki pod mocowanie przerzutki i cały czas na największej zębatce coś haczy. Ps. odp do katalogu: ten pierwszy siwy rower.
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Rozważyłbym wymianę przerzutki na właściwą (np. fabryczną) a tą po prostu sprzedał.
hrycbike Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2020 Bardzo dziękuję za odpowiedź i podpowiedź. Tak koledze zaproponuję Pozdrawiam Grzegorz
Rekomendowane odpowiedzi