Eziemniak Opublikowano 26 Grudnia 2020 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Dziś liczyłem w kalkulatorze biegi i wyliczyłem ze w jednym na bardzo standardowym 50x11 mam bieg ponad 20% wyzszy niż użyty przez Merckxa do rekordu godziny (52x14) i prawie taki sam ja Lemond w 89 TT (55x12). Dlaczego sensowne kasety zaczynające sie od 13 są albo ciężko dostępne albo nie istnieją? Dlaczego producenci wciskają nam biegi których nigdy nie będziemy w stanie sensownie używać?
Chrismel Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Dlatego że Merckx ustanowił ten rekord bez mała 40 lat temu. Teraz klienci zapewniani przez producentów że aktualnie produkowane rowery są o 30, 50 a nawet 100% szybsze sądzą że będą się poruszać na takim dystansie z prędkością co najmniej 55,089 km/h i takie przełożenia są im niezbędne Czyli klient nasz pan.
Motke Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 9 godzin temu, Eziemniak napisał: Dlaczego producenci wciskają nam biegi których nigdy nie będziemy w stanie sensownie używać? A teraz sobie wyobraź, że do rowerów trekingowych wciskane są korby 48t
Eziemniak Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2020 13 godzin temu, Motke napisał: A teraz sobie wyobraź, że do rowerów trekingowych wciskane są korby 48t Sama przyjemność😂 48x11 przez 90rpm to jakies 50kmph tak więc tylko 5 mniej niz Merckx🤔
Rekomendowane odpowiedzi