Gomez Opublikowano 4 Października 2021 Opublikowano 4 Października 2021 Trochę lipa bo w głównej mierze kupiłem po to aby zapomnieć o włączaniu lampki zwłaszcza tylnej. Plan był również na przednią ale jak to ma tak działać to chyba podziękuję bontragerowi. Zresztą suport email i tak do kitu jest.
Machnac Opublikowano 5 Października 2021 Opublikowano 5 Października 2021 Cześć. jestem nowy na forum właśnie z powodu tego tematu i chciałem się podzielić własnymi doświadczeniami. Niestety podobnymi do Waszych. zakupiłem w czerwcu zestaw lampka przednia iON Pro i flare RT. Po miesiącu tylna lampka przestała się ładować. Problem jak Wasz, podłączam do ładowarki, przez kilka minut miga czerwona dioda, dalej nie sprawdzałem, bo mam inne ciekawsze zajęcia niż patrzeć na migającą diodę, po ok godz stwierdzam, że nic już nie miga, odłączam, sprawdzam przez włączenie lampki, a ta na czerwono. Podłączam ponownie i sytuacja się powtarza. Zareklamowałem i dostałem nową. ta działa do dziś, ale można zapomnieć o deklarowanym czasie pracy. Wskazania w Edge 530 - 3 kreski. zeby nie męczyć akumulatora z ion Pro, wszak Lanka tania nie jest, postanowiłem dokupić Ion 200. Już w innym sklepie, na szczęście mam do niego bliżej 😉 bo poprzedni w Białymstoku a mieszkam pod Warszawą. Nowa lampka bez ładowani świeciła jeden cykl poprawnie. Następnie jedno ładowanie poprawne i na tym się zakończyło. Reklamacja uznana od ręki, nowa lampka znów bez ładowania przejeżdżała na miganiu dziennym trzy jazdy po ok 1:30h po czym pierwsze ładowanie sprawiło, że już po kilku minutach od włączenia wyskoczył komunikat o słabej baterii, a po ok godz migania lampka zgasła. Kolejne ładowania bez powodzenia. Lampka kontrolna gaśnie, odłączam od ładowarki, włączam i po zgaśnięciu niebieskiej od razu czerwona. lampka po 2 tygodniach od rozpakowania znów wylądowała na reklamacji, ale teraz bez wymiany a z oczekiwaniem na odpowiedz producenta. wiec czekam. Jedyne pocieszenie, że ion Pro działa jeszcze bez zarzutu.
Marcin_b91 Opublikowano 6 Października 2021 Autor Opublikowano 6 Października 2021 @Machnac Na moje oko to są błędy w oprogramowaniu lampek. Tak jak pisałem wyżej, po resecie lampek i WYŁĄCZENIU ant+ działają poprawnie.
Gomez Opublikowano 6 Października 2021 Opublikowano 6 Października 2021 2 godziny temu, Marcin_b91 napisał: @Machnac Na moje oko to są błędy w oprogramowaniu lampek. Tak jak pisałem wyżej, po resecie lampek i WYŁĄCZENIU ant+ działają poprawnie. Tylko płacąc za to ant wymagam aby działało. Nie są to tanie zabawki.
Machnac Opublikowano 6 Października 2021 Opublikowano 6 Października 2021 2 godziny temu, Gomez napisał: Tylko płacąc za to ant wymagam aby działało. Nie są to tanie zabawki. Dokładnie. mknie do ich zakupu zachęciło właśnie to. W tej cenie, a nawet niższej, jest wiele innych ciekawych lampek i gdyby nie ten bajer, nawet bym o Bontragerze nie pomyślał.
Gomez Opublikowano 6 Października 2021 Opublikowano 6 Października 2021 Ja będę reklamował. Jedyny plus taki że nie musi być to w miejscu zakupu tylko u partnerów treka.
Gomez Opublikowano 18 Października 2021 Opublikowano 18 Października 2021 Lampka odebrana z reklamacji problem pozostał 😂
Machnac Opublikowano 21 Października 2021 Opublikowano 21 Października 2021 U mnie nowa, jak na razie działa, ale nie ładuje się do zielonej. Tylko raz zasygnalizowała naładowanie zieloną diodą. Kolejne ładowania już bez niej. Zwyczajnie gaśnie miganie. na Edge 530 pokazuje naładowaną do pełna. Zobaczymy jak długo. ostatnio jeździłem po 3h na dziennym miganiu i nadal wskaźnik był zielony.
Gomez Opublikowano 3 Stycznia 2022 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Temat aby lampki pokazywały full na garminie 830 u mnie załatwia włączenie garmina i podłączenie ładowania na chwilę
Marcin_b91 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2022 Robisz to przed każdą jazdą? Czyli lampka musi być połączona z włączonym garminem i wtedy do ładowania? Nie masz tak, że podczas jazdy wywala Ci, że rozładowana i przygasza?
pecio Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Jestem od dwóch tygodni posiadaczem Flary i po tym okresie mogę powiedzieć ,że nie ma tych przypadłości o których do tej pory piszecie. Wzorowa współpraca z Garminem , żadnych błędów wskazania naładowania. Świeci w trybie flash 90 lm tak jak deklaruje producent czyli 6 godzin i potem się przełącza na tryb flash 50 lm i daje jeszcze ponad godzinę wszystko po komunikacie na ekranie Garmina. Wygar ma piękny błysnęło mi po oczach i przez kilkanaście minut mroczki mi latały . Na dystansie 500 metrów w biały słoneczny dzień na wprost lampki fantastyczna widoczność. Jedyny minus to mocowanie do sztycy nie za bardzo trafiony w moim przypadku kąt i lampka daje delikatnie w glebę.
Lu kasz Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 @pecio z jakim modelem edge łączysz lampki ?
pecio Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Edge 830. Z zegarkiem nie próbowałem bo nie ma on nic do moich rowerowych spraw ale jak coś to mam w nim opcje połączenia z lampką. Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez pecio
Lu kasz Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) @pecio problem u mnie i z tego co się orientuję u innych osób, które tutaj pisały dotyczy 530. Z dotykowymi (w tym 830) raczej nie ma problemów. Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez Lu kasz
Gomez Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Ja mam 830 i wyświetlanie stanu baterii kujeje 1
pecio Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 A dodam jeszcze bo to może istotne steruje przez SBL.
Lu kasz Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 @Gomez a próbowałeś ściągnąć ze sklepu IQ chyba aplikacja do sterowania, może wtedy będzie ok. na 530 się nie da ściągnąć ze względu na brak dotyku. Nie wiem co to SBL o którym pisał Pecio ale może właśnie też mu chodziło o tą aplikację :)
pecio Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Dokładnie nie tyle co apka a raczej ekran danych Smart Bike Light do sterowania funkcjami i trybami Flary. Są dwie wersje teraz nie powiem którą mam ale pola są full konfigurowalne np. można sobie wpisać własne nazewnictwo trybów. I całe te sterowanie mam ustawione na manualne i działa perfekcyjnie. W trybie automatu nie jest tak oszczędne dla akumulatorka bo cały czas dopuki trwa aktywność naparza.
Gomez Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Jak byś mógł sprawdzić bo ja w IQ widzę jedna na 830
pecio Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Są dwie jest Smart Bike Control oraz Smart Bike Control#2 wszystkie dzieła Maca 88. Ja mam tą drugą.
Pawcio_1989 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Witam to ja też dodam coś od siebie. Właśnie dostałem z reklamacji nowe lampki bontrager ion 200 rt oraz flare rt. Tył jest w porządku ale przód nadal to samo czyli po naladowaniu do pełna Garmin 530 pokazuje słaba baterie/ 2 kreski / ogólnie ciężko się z nią połączyć itp itd da radę coś z tym zrobić czy dalej reklamować lub teraz żądać zwrotu pieniędzy bez względu na niepełnowartościowy przedmiot ? Są jakieś inne lampki które można połączyć z garminem ? Nie chodzi mi o varia która kosztuje miliony tylko takie przód i tył do 500 zł żeby to działało jak ma działać
Machnac Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Niestety musisz dalej reklamować ale do skutku mi się udało po trzech razach, pozdrawiam. Wyszła wadliwa partia tych lampek i niestety nie są w stanie odsiać ich inaczej jak przez reklamację. Plus jedynie taki, że oddajesz samą lampkę a dostajesz cały zestaw 😉
Rekomendowane odpowiedzi