Morsss Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Cześć. Piszę do was pierwszy raz, więc powiem, że jeżdżę rowerem turystycznie. Firmy Romet, model Jubilat - czyli popularny składak, ale do rzeczy! Zainstalowałem Strave na telefonie Huawei Mate 10 lite z systemem Android. Aplikacja nie informuje mnie w trakcie jazdy o pokonywanym dystansie. W ustawieniach zaznaczyłem Audio Cues (On), Live (Segments). Aplikacja ma dostęp do lokalizacji i pamięci telefonu. Gdy używałem endomondo, miałem komunikaty. Proszę o poradę.
Cris92 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Kurcze nie wiem, bo na P30 Pro przez tydzień mi mówił o starcie, pauzie etc., a potem przestał. A też miałem wszystko on. Może ekran włączony musi być? I Strava dodana do wyjątków. Ja do navi używałem Komoot'a na słuchawkach. Ale też nie idealne rozwiązanie i skończyło się zakupem Wahoo Elemnt Roam.
Morsss Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2020 Dzięki Cris92. Moja aplikacja mówi mi o starcie i pauzie. Nie wymagam od niej żeby mnie nawigowała, ale chciałbym, żeby podawała aktualny dystans np. co kilometr i tempo np. czas przejazdu ostatniego kilometra, takie powiadomienia jak miało endomondo. Wydaje mi się że wszystkie funkcje uruchomiłem.
nctrns Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Problem w tym że strava nie ma takiej funkcji dla roweru, chyba tylko przy bieganiu podaje
Morsss Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2020 nctrns - zasmuciłeś mnie bardzo. Zacznę biegać
Morsss Opublikowano 23 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2020 Nctrns - miałeś racje funkcje działają przy bieganiu. Na jubilacie nie rozwijam zawrotnych prędkości, więc ustawiłem aplikacje na bieganie, po powrocie do domu edytuję i zmieniam na jazdę. Trochę to kłopotliwe, ale w ten sposób mam w trakcie jazdy komunikaty do których przyzwyczaiłem się używając endomondo. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi