Skocz do zawartości

Korby m6100 (łańcuch)

ImSoGreedy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zakupiłem ostatnio korby m6100 do starego deore m6000 (przerzutka,kaseta,łańcuch). Kompatybilny łańcuch to HG+ 12-speed i tutaj moje pytanie czy do zębatki tej korby będzie pasować łańcuch od starej deorki (cs-hd54) czy zmieni się kultura pracy przez to, że łączymy (tak jakby) zębatkę pod łańcuch 12s do łańcucha 10s. Ewentualnie, jakie polecacie łańcuchy żeby pasowały do tej kombinacji?SLorencePhoto_Deore_001-1-1280x720.jpg

Edytowane przez ImSoGreedy
Opublikowano

Łańcuch będzie pasował ale lepiej zastosować lepszy jakościowo. Rozumiem, że masz ramę boost bo fc-m6100 występuje tylko z linią łańcucha 52mm.

Opublikowano

Posiadam boost 141 na specu rockhopper, jak wiadomo jest bardzo mało teraz nowych korb na rynku i nie mogłem nigdzie kupić m5100 którą chciałem, więc wybrałem m6100. Czytałem że linia łańcucha pasuje pod 142/148 więc mam też nadzieje, że pod 141 styknie. Jaki polecasz łańcuch pod 10s bo też będę zbierał się do wymiany?

Opublikowano

141 i 148 to ta sama linia łańcucha więc będzie pasować. Do 10s łańcuch KMC X10 albo Campagnolo Record 10. Do 11 i 12s YBN SL albo Campa.

Opublikowano

Dzięki bardzo za info, miłej niedzieli ;D