TOMALA72 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 (edytowane) https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/trail-bikes/stoic/stoic-4/2661.html?utm_medium=social-remarketing&utm_source=facebook&utm_campaign=DPA-ROW-Retargeting-Dept&utm_content=Dynamic Product Ad - carousel mountainbike&utm_id=5eab288e3395eb53e2550fe6&utm_term=ViewContent - Mountainbikes&fbclid=IwAR39Cbm4cYTPhszykhgF3DdTnzEIyn72lPpNAFG42gxOYvSiXxgfjs5B0Mk Chyba zacznę zbierać zaskórniaki w tajemnicy przed żoną 😉 Edytowane 19 Grudnia 2020 przez TOMALA72
Raptor Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Tomala bardzo słabo on niestety wygląda. NX , heble Sram Guide T, koła Alex Rims DP30. Zdecydowanie wybrałbym Marina SQ3. 1
Accent_Szaj Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 2 godziny temu, TOMALA72 napisał: Chyba zacznę zbierać zaskórniaki w tajemnicy przed żoną 😉 Lepiej napisz do Mikołaja Godzinę temu, Raptor napisał: bardzo słabo on niestety wygląda. Dlaczego? Dodajesz lufę i na poligon
PiotrekGT Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 5 godzin temu, Raptor napisał: Tomala bardzo słabo on niestety wygląda. NX , heble Sram Guide T, koła Alex Rims DP30. Zdecydowanie wybrałbym Marina SQ3. Mam to samo zdanie, tudzież orbea laufey. 1
Ares Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Były takie czasy gdzie markowanie lipy odbywało się logiem XT na tylnej przerzutce. Zawsze to i jakoś cieszyło oko i jak by nie było technicznie było prawilne bo tylna przerzutka to najistotniejszy element w rowerze górskim. Od wielu lat już się nie krepują i nawet tu dają kupę tak jak by tylna przerzutka GX kosztowała krocie. A to nie jest rower za małą kasę. Napęd i hamulce psują strasznie ten rower. Ach żeby ten Sramolec z pod loga SX/NX zniknął w czeluściach piekła Nie wiem co jest nie tak z kołami bo zostały wymienione. Z obręczami AlexRims mam dobre doświadczenia. W gruncie rzeczy kupić, zmienić ta przerzutkę i tak słabo już wcale nie jest. 1
Raptor Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Osobiście nie bardzo by mi pasowało kupować rower za prawie 8k i jeszcze wymieniać przerzutkę i heble.
TOMALA72 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Do napędu można się może i przyczepić choć teraz mam NX-a i nie narzekam ale ten post to trochę taki wynik zauroczenia od pierwszego wejrzenia...rowerek mi się po prostu spodobał:) 17 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Lepiej napisz do Mikołaja Ta tylko, że to ja za niego robię🤪 18 godzin temu, Raptor napisał: Zdecydowanie wybrałbym Marina SQ3. Mam kilku faworytów i SQ jest wśród nich:) Następny sezon raczej zacznę z moim AM100HT i będę zbierał po cichu kasę:) No chyba, że Decathlon z następcą mojego Rr znowu rozwali system... i tego się najbardziej obawiam, bo mogę kupić następnego Deca pod presją praktyczności i rozsądku:) Tyle, że mój zegar biologiczny tyka... pół wieku się zbliża i może być to ostatni gwizdek na HT enduro do poważniejszego upalania😁🤪 3 godziny temu, Ares napisał: Ach żeby ten Sramolec z pod loga SX/NX zniknął w czeluściach piekła Powiem Ci, że napęd to u mnie kwestia drugorzędna i nie muszę mieć pełnego XTR:) Jak na moje plany to rowerek musi mieć po pierwsze nowoczesną, mocną i wytrzymałą ramę 64-65 stopni główki, o sztywnej osi nie wspomnę bo to mus. Porządne, mocne koła i Lyrica lub Pika o skoku 160mm:)) Napęd?... Może być nowe Deore 1x12 i hebelki też mogą być Deorki 6000:) Edytowane 20 Grudnia 2020 przez TOMALA72
Accent_Szaj Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 27 minut temu, TOMALA72 napisał: Ta tylko, że to ja za niego robię🤪 Chyba lepiej być nie może. Napisz do siebie, klepiesz "Zaakceptowano" i masz
Ares Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Godzinę temu, TOMALA72 napisał: Powiem Ci, że napęd to u mnie kwestia drugorzędna i nie muszę mieć pełnego XTR:) Jak na moje plany to rowerek musi mieć po pierwsze nowoczesną, mocną i wytrzymałą ramę 64-65 stopni główki, o sztywnej osi nie wspomnę bo to mus. Porządne, mocne koła i Lyrica lub Pika o skoku 160mm:)) Napęd?... Może być nowe Deore 1x12 i hebelki też moga być Deorki 6000:) No gdyby była Deorka to nie trzeba by było się do niczego przyczepić bo i heble zapewne były by od Japońców. Świetny amor wyróżnia te rower na tle konkurencji. 1
TOMALA72 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2020 Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Chyba lepiej być nie może. Napisz do siebie, klepiesz "Zaakceptowano" i masz Ta a potem mi Żonka klepnie nowe zamki w drzwiach🤪
TOMALA72 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Ares napisał: Były takie czasy gdzie markowanie lipy odbywało się logiem XT na tylnej przerzutce. Na forum jest Kolega, który montuje XT do Woziciela bułek, zwanego "Bułecznikiem"😁 Edytowane 20 Grudnia 2020 przez TOMALA72
KrzysiekMTB Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Podoba mi się geo i kolor tego canyona. Co do wyposażenia to faktycznie jest słabo, chociaż sam na NXsie nie jeździłem ale z tego co się słyszy to faktycznie mogą być z tym problemy. No i hamulce oczywiście do wymiany :-). @TOMALA72tutaj masz kilka fajnych rowerków https://enduro-mtb.com/en/best-hardcore-hardtail/ Jakbym teraz kupował jakiegoś fajnego HT to właśnie coś z tej listy, lubię rowerki Orange. Raz się żyje! 🙂 Jest zima, może zrób projekt i złóż sobie sam taki rowerek. 1
Raptor Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Krzysiek śmigałem na NX i jest to przerzutka bardzo trudna do ustawienia. Tak 50% na 50% albo uda ci się ją ustawić albo będziesz ciągle kręcić baryłką. Mam w Spectralu nowego GX i już krew mnie zalewa bo ustawienie tego to koszmar. 4 raz ją ustawiam i po kilku km znowu to samo. Ogólnie osprzęt Sram to takie osram. W Marinie SLX od nowości nic nie ruszałem i chodzi jak marzenie Edytowane 20 Grudnia 2020 przez Raptor
TOMALA72 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2020 (edytowane) Nie wiem co wy z tym Sramem macie, młody ma w Dartmoorze, ja w Decu i jeździ się, nie ustawia...🙄 Edytowane 21 Grudnia 2020 przez TOMALA72
Rekomendowane odpowiedzi