Skocz do zawartości

Rower Trek Superfly 5 2017

radzio4567

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam roweru - hardtrail 29er do 5500 zł do zawodów. Spodobał mi się Rower Trek Superfly 5 2017 oraz CUBE LTD PRO. Który polecacie bardziej? Może macie opinie na temat tych rowerów?

Też mam Superfly 5 :-) 

Przymierzałem się też do Cube LTD, ale moim skromnym zdaniem na Cube miałem przykurczoną sylwetkę (rozmiar 19 w cube, w trek 18,5 wirtualne 19,5).

Trek mi przypadł od pierwszego obrotu korby.

Image00001.jpg

Ja rozważam podobnie jednak biorę pod uwagę:

- TREK SUPERFLY 5

- CUBE REACTION GTC 2x carbon red 2017/ ew. jakiś niższy model np. LTD RACE bo ten Carbon dość drogi

- SPECIALIZED 2017 ROCKHOPPER PRO 29

To będzie mój pierwszy rower tej klasy, jestem początkujący i chciałbym mieć ten rower na długo. Głównie do lasu, drogi polne i czasem na szosie.

Co sądzicie?

Z góry dzięki!

Edytowane przez wikisztof

Trek Superfly ma typowo wyścigową geometrię. Jeśli chodzi o CUBE LTD PRO to na nim również można się ścigać, choć sama firma wyprodukowała wyścigową wersję CUBE LTD Race. Rama CUBE jest krótsza, z tego słynie ta marka, więc najczęściej reguluje się to zmianą długości mostka. Ta krótsza rama czasami bywa plusem przy większych kołach 29er, ponieważ rower wtedy łatwiej kontrolować.

Moje aktualne typy to:

- Scott Scale 950

- Trek Superfly 6
Wcześniej brałem pod uwagę jeszcze Spec rockhopper pro ale w porównaniu do scotta jechalo sie na nim jakoś gorzej.

Wszystkie w okolicy 5 000zł w aktualnych wyprzedażach.

Miał ktoś z nimi do czynienia?

Edytowane przez wikisztof

Ja śmigam na Treku Superfly 6. Uwielbiam tę maszynę. Ścigancka, przemyślana geometria idealnie mi pasuje, rower świetnie się prowadzi i sprawdza się w terenie. Amortyzator RockShox Reba, wszechsgronny napęd SRAM 2x10, dość lekka konstrukcja choć odpowiednio sztywna - wszystko to jak najbardziej sprawdza mi się na zawodach.

Edytowane przez Gość