radzio4567 Napisano 24 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipiec 2017 Szukam roweru - hardtrail 29er do 5500 zł do zawodów. Spodobał mi się Rower Trek Superfly 5 2017 oraz CUBE LTD PRO. Który polecacie bardziej? Może macie opinie na temat tych rowerów? Odnośnik do komentarza
Stryjek Napisano 24 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipiec 2017 W tej cenie szajbajk mocno polecał ROSE, filmik masz na jego kanale Tych co podałeś nie znam wiec się nie wypowiem. Odnośnik do komentarza
grono300 Napisano 24 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipiec 2017 Ja bym brał Treka. Znacznie lżejszy i lepiej wykonana rama. Odnośnik do komentarza
Wojtegs Napisano 3 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 3 Wrzesień 2017 Mam tego Treka, jest świetny pod każdym względem jest dla mnie idealny Jak masz pytania to pisz Odnośnik do komentarza
malkontent Napisano 3 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 3 Wrzesień 2017 Też mam Superfly 5 :-) Przymierzałem się też do Cube LTD, ale moim skromnym zdaniem na Cube miałem przykurczoną sylwetkę (rozmiar 19 w cube, w trek 18,5 wirtualne 19,5). Trek mi przypadł od pierwszego obrotu korby. Odnośnik do komentarza
wikisztof Napisano 14 Październik 2017 Udostępnij Napisano 14 Październik 2017 (edytowane) Ja rozważam podobnie jednak biorę pod uwagę: - TREK SUPERFLY 5 - CUBE REACTION GTC 2x carbon red 2017/ ew. jakiś niższy model np. LTD RACE bo ten Carbon dość drogi - SPECIALIZED 2017 ROCKHOPPER PRO 29 To będzie mój pierwszy rower tej klasy, jestem początkujący i chciałbym mieć ten rower na długo. Głównie do lasu, drogi polne i czasem na szosie. Co sądzicie? Z góry dzięki! Edytowane 14 Październik 2017 przez wikisztof Odnośnik do komentarza
malkontent Napisano 15 Październik 2017 Udostępnij Napisano 15 Październik 2017 Jak wyżej Moja lista była identyczna, dodatkowo był na niej Scott Scale. Wszystko w podobnej cenie, z porównywalnym osprzętem. Sprawę rozstrzygnęła wizyta w sklepie i jazdy próbne. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 15 Październik 2017 Udostępnij Napisano 15 Październik 2017 Trek Superfly ma typowo wyścigową geometrię. Jeśli chodzi o CUBE LTD PRO to na nim również można się ścigać, choć sama firma wyprodukowała wyścigową wersję CUBE LTD Race. Rama CUBE jest krótsza, z tego słynie ta marka, więc najczęściej reguluje się to zmianą długości mostka. Ta krótsza rama czasami bywa plusem przy większych kołach 29er, ponieważ rower wtedy łatwiej kontrolować. Odnośnik do komentarza
malkontent Napisano 15 Październik 2017 Udostępnij Napisano 15 Październik 2017 Dla mnie rama Cube była niefajna. Nie jechało mi się na nim dobrze. Właśnie ten krótki rozstaw kół powodował, że czułem się niekomfortowo. Odnośnik do komentarza
trollu Napisano 15 Październik 2017 Udostępnij Napisano 15 Październik 2017 cube są krótkie i mają niskie suporty, czasami to plus a czasami minus. Superfly ma takie samo geo jak x-caliber (2016) i jak dla mnie jest super. Ale też nie każdemu to pasuje Odnośnik do komentarza
wikisztof Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 (edytowane) Moje aktualne typy to: - Scott Scale 950 - Trek Superfly 6 Wcześniej brałem pod uwagę jeszcze Spec rockhopper pro ale w porównaniu do scotta jechalo sie na nim jakoś gorzej. Wszystkie w okolicy 5 000zł w aktualnych wyprzedażach. Miał ktoś z nimi do czynienia? Edytowane 18 Październik 2017 przez wikisztof Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 19 Październik 2017 Udostępnij Napisano 19 Październik 2017 (edytowane) Ja śmigam na Treku Superfly 6. Uwielbiam tę maszynę. Ścigancka, przemyślana geometria idealnie mi pasuje, rower świetnie się prowadzi i sprawdza się w terenie. Amortyzator RockShox Reba, wszechsgronny napęd SRAM 2x10, dość lekka konstrukcja choć odpowiednio sztywna - wszystko to jak najbardziej sprawdza mi się na zawodach. Edytowane 19 Październik 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
wikisztof Napisano 19 Październik 2017 Udostępnij Napisano 19 Październik 2017 Dzięki za pomocną opinię. Dziś go kupiłem, pierwsze wrażenia bardzo dobre. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 20 Październik 2017 Udostępnij Napisano 20 Październik 2017 22 godziny temu, wikisztof napisał: Dzięki za pomocną opinię. Dziś go kupiłem, pierwsze wrażenia bardzo dobre. Pozdrawiam Udanego śmigania! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi