Skocz do zawartości

CERAMICZNY WÓZEK PRZERZUTKI

Igiigorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Co myślicie o ceramicznych wózkach i kółeczkach? Warto iść w ceramikę? Co ciekawego polecacie?

dzięki za odpowiedzi 🙂

Opublikowano

Ceramiczne są łożyska, wózek jest carbonowy . Zazwyczaj.
Jak się komuś podoba i ma luźne 1-2k PLN, to warto. Jak ktoś liczy na wymierne korzyści w postaci dodatkowych watów, to nie warto.
Generowanie element z gatunku biżuterii.

Opublikowano
5 minut temu, Łukasz_P napisał:

i ma luźne 1-2k PLN, to warto. Jak ktoś liczy na wymierne korzyści w postaci dodatkowych watów, to nie warto.
Generowanie element z

A jakieś chińskie? Jakieś tansze?

Opublikowano

Chińskie mają kiepskie kółka, które znikają w oczach i nieuszczelnione lożyska, które fajnie się kręcą, bo nie mają w ogóle smaru.

Opublikowano
4 minuty temu, nctrns napisał:

Chińskie mają kiepskie kółka, które znikają w oczach i nieuszczelnione lożyska, które fajnie się kręcą, bo nie mają w ogóle smaru.

Ale musisz wziąć pod uwagę element szpanu - tego nie wycenisz 😅

Do autora wątku - pooglądaj, zwłaszcza od ok 3minuty gdzie są pokazane łożyska. Toczą się pięknie ale są kompletnie odsłonięte, jak napisał @nctrns

• Lubię to! 2
Opublikowano

@m-peter dokładnie ten filmik i jego poprzedni w tym temacie miałem na myśli to pisząc :D

• Lubię to! 1
Opublikowano
34 minuty temu, nctrns napisał:

a co o tokenach?

Opublikowano
46 minut temu, Igiigorek napisał:

tokenach

Tokeny świetne, ale kosztują dużo więcej 

Z tym że dalej jest to jako biżuteria

Opublikowano

Powiedzmy tak: jeśli się ścigasz i walczysz o setne sekundy na mecie, to być może warto. Jak sobie jeździsz dla jeżdżenia, albo ścigasz się dla przyjemności i nie dojeżdżasz na metę w czole stawki, to tak jak mówi Accent: biżuteria.

Opublikowano
W dniu 18.12.2020 o 09:04, nctrns napisał:

Chińskie mają kiepskie kółka, które znikają w oczach

Nie zgadzam się, miałem same kółka w wózku standardowym i nic w oczach nie znikało ( przejechane około 10 000 km), w tym roku kupiłem wózek karbonowy z łożyskami hybrydowymi, i też nic w oczach nie znika ( przejechane około 6 000 km ), dzisiaj rozbierałem z racji przekładki do nowej ramy, wszystko jak nowe.

W dniu 18.12.2020 o 09:04, nctrns napisał:

które fajnie się kręcą, bo nie mają w ogóle smaru

Normalne, daj smar w najdroższe łożyska ceramiczne i też nie będą się fajnie kręcić.

Z jednym się zgadzam, to tylko biżuteria, ja kupiłem tylko dlatego że mi się podoba.