realista Opublikowano 15 Grudnia 2020 Opublikowano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Witam, Jestem posiadaczem treka x calibra 8 2020, 1x12 z racji tego ze brakuje na 30T mocy. Zakupiłem zmienik na aliexpres blat 38T 6mm offset, niestety ociera blat ociera o rame. Czy ktoś może był w podobnej sytuacji? Proszę o pomoc jesli ktos mial podobny problem waham się nad wymiana 38T 0 offset lub 36T 0 offset. Dodaje zdjecie dla lespzego zobrazowania sytuacji, rysa powstała przy zalozeniu blatu 38T 6mm, na zdj jest 30mm Edytowane 15 Grudnia 2020 przez realista brak zdjecia
Kkaaeell Opublikowano 16 Grudnia 2020 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Dowiedz się jaka max zębatkę obsługuje rower. Problem może też wynikać z gównianej korby. W fuel exie mialem problem bo korba mi się wyginała i też rysowała to miejsce.
realista Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) Teoretycznie max 34 zęby przy offsecie 3. Ciekawe czy 36t 0 offset podszedłby niesamowita fuszerka z tą rama sądząc po komentarzach na aukcji, inni nie mają problemu z blatem 38T lub nawet 40 rowerach konkurencji Edytowane 16 Grudnia 2020 przez realista
Wojtek O. Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Czemu fuszerka. Jesli rama jest pod 34 to nie ma sie co dziwic ze 38 haczy. Tak wymyslili i ciezko to przeskoczyc. Ja tez mam max 34. To obecnie standart chyba zaczyna sie robic w mtb.
Rekomendowane odpowiedzi