terminus Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Cześć Koledzy potrzebuje porady. Które rogi lepiej się sprawdzą na ból dłoni? http://allegro.pl/chwyty-kierownicy-z-rogami-raczki-gumowe-rogi-alu-i6715672596.html http://allegro.pl/rogi-kierownicy-kellys-cross-aluminiowe-czarne-i6354199311.html Jeżdżę bez rękawic, głównie po lesie. Mile widziany dobry chwyt na podjazdy. pozdrawiam
ByQ94 Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Tylko i wyłącznie ESI grips Extra Chunky LINK Mam i dla mnie są niesamowite przestałem jeździć z rękawiczkami, teraz tylko gołe dłonie. Co do rogów z pewnością pomogą bo mając rogi to masz naturalny chwyt młotkowy i pomagają na podjazdach, sam bym kupił ale dla mnie wygląda to fatalnie. Jeszcze raz ESI !
martinb3 Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Dobre chwyty i osobno rogi. (moje zdanie)
Franz Mauer Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 A co to za ból dłoni, napisz coś więcej? Bo może wcale nie zniknąć nawet po zakupie nowych gripów i rogów - jeśli idzie od kręgosłupa....Może lepiej zacząć od sprawdzenia ustawień roweru?
terminus Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Opublikowano 29 Lipca 2017 Drętwienie, pomaga chwilowa zmiana chwytu. Moim zdaniem winne jest miejsce kontaktu dłoni z gripem - po dłuższej jeździe mam w tym miejscu zaczerwienienie.
Przemcio Opublikowano 30 Lipca 2017 Opublikowano 30 Lipca 2017 Gripy Ergon są super. Teraz założyłem do siebie i bardzo jestem zadowolony. Kosztują w sunie trochę ale wykonanie jest świetne. W moim mam GP4 w rozmiarze L a w żony rowerze GP3 w rozmiarze SFajne jest to w nich właśnie tez ze są rozmiary można sobie dopasować tak jak się chce zarówno rozmiar i kształt gripa jak i długość rogu.
Gość Opublikowano 31 Lipca 2017 Opublikowano 31 Lipca 2017 Dnia 24.07.2017 o 08:54, terminus napisał: Jeżdżę bez rękawic, głównie po lesie. do czasu... Porządnej gleby i zdarcia skóry z rąk...
Przemcio Opublikowano 31 Lipca 2017 Opublikowano 31 Lipca 2017 Dokładnie. Ja nie wyobrażam sobie jazdy bez rękawiczek. Dobrze dobrana rękawiczka to super sprawa. Lepiej się trzyma, jest czym przetrzeć pot z czoła bo na kciukach jest inny chłonny materiał, dobre poduszeczki żelowe zwiększają komfort. Ale musza być dobre i dobrze dobrane. A nie pierwsze lepsze. Miałem glebę ostatnio na ddr-ce i ręce całe. Bark, biodro kolano lekko dostało ale nadgarstek cały mimo iż pierwszy największy kontakt był właśnie ręką.
Franz Mauer Opublikowano 31 Lipca 2017 Opublikowano 31 Lipca 2017 @Przemcio długo używałem ERGO GS2 na wyprawach. Sprawdzjaą się przy dłużsyzch trasach,bo dają wygodę. Jednak przy technicnzych trasach, przy częstej zmianie pozycji na stojącą i koniecznosci zmiany chwytu nie sprawdzją się zbyt dobrze (mam na myśli np. zaskakujące sztywne podjazdy. Profilowanie chwytu czasem z korzysci staje się wadą. Uważam, że jeśli ktoś lubi jeździć z rogami to bardziej uniwersalnym rozwiązaniem jest stosowanie okrągłych lub owalnych chwytów. Wtedy można bez problemu zmienić pozycję na rowerze bez ryzyka utraty kontroli nad rowerem.
Przemcio Opublikowano 31 Lipca 2017 Opublikowano 31 Lipca 2017 Wiadomo że nie ma rzeczy idealnych. Ja puki co jestem bardzo zadowolony. Jeśli będę miał podobne odczucia to najwyżej na jakieś ostrzejsze planowane wyrypy będę zmieniał na poprzednie gripy i rogi b'twin Puki co uwielbiam Erogny i nie zauważyłem żadnych niedogodności.
Rekomendowane odpowiedzi