Mentos34 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Cześć wszystkim. Chciałbym otrzymać od was podpowiedzi nad możliwością zamiany kierownicy prostej na baranka. Zapewne wiele było tego typy pytań jednakże muszę się upewnić czy zestaw przedstawiony poniżej będzie pasować Aktualnie mam TREKA FX 7.3 (fitnes) Wyposażenie Lekka rama, zapewniająca szybką, wydajną i przyjemną jazdę Komfort zapewniają: kierownica IsoZone oraz ergonomiczne chwyty Kompatybilny z DuoTrap S: śledź swoją kondycję, rejestruj nabijane kilometry Mocowania bagażnika i błotnika ułatwiają zamontowanie akcesoriów Rama z widelcem Rama Aluminium FX Alpha Gold, kompatybilna z DuoTrap S, mocowania bagażnika i błotników Widelec FX Alloy ze ścianami o zwężającej się grubości, proste ramiona Koła Przednia piasta Formula FM21 ze stopu Tylna piasta Shimano FH-TX800 Obręcze Bontrager Tubeless Ready Opony Bontrager AW1 Hard-Case Lite, 700x32c Napęd Manetki Shimano EF65, 9-biegowe Przerzutka przednia Shimano Acera Przerzutka tylna Shimano Alivio M430 Korba Shimano Acera M371, 48/36/26 z osłoną łańcucha Oś suportu Uszczelniane łożysko kompaktowe Kaseta Shimano HG200, 11-32, 9-rzędowa Łańcuch KMC X9 Pedały Wellgo, nylonowy korpus z aluminiową klatką Elementy Siodełko Bontrager H1 Sztyca Bontrager Nebula, 27,2 mm, przesunięcie 20 mm Kierownica Bontrager Satellite Plus IsoZone, 31,8 mm, wznios 15 mm Mostek Bontrager Blendr Elite z mocowaniem dla liczników i świateł, 31,8 mm, 7 stopni Uchwyty Bontrager Satellite IsoZone Plus, z obejmą, ergonomiczne Stery VP Slimstak, częściowo maszynowe, uszczelnione łożyska Zestaw hamulcowy Hamulce Tektro typu V ze stopu, dźwignie Shimano EF65 Chciałbym zostać przy obecnej kasecie 11-32 i korbie 48/36/26 I teraz pytanie Czy Klamkomanetki Shimano Sora ST-R3000 STI 3x9 będą odpowiednie ( czy jak w przyszłości wymienił bym korbę na 50/34) to dalej będę mógł obsługiwać tymi manetkami zmniejszając zakres L H Pytanie odnośnie hamulców . V brake nie działają z klamkomanetkami szosowymi. Słyszałem że można zamontować V brake MINI czy to prawda? i czy da się je zamontować.? (Opony 32c) Hamulce conti odpadają:/ Rower mój jest bardzo zbliżony (wymiarowo) do Trek Domane AL 3 ale jak na razie nie mam tyle funduszy by kupić go i przekonać się że baranek nie jest moją ulubioną formą rekreacji :) a w razie czego na starym rowerze będę mógł wrócić do wcześniejszego rozwiązania ( części zostaną) Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Mentos34 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2020 Dzięki za info i podrzucone tematy. Jednakże mam kilka pytań. Co do korby i wymiany blatów to już rozwiało to moje wątpliwości. Co do hamulców im bardziej w las tym gorzej. Mowa oczywiście o hamulcach V brake MINI. W postach polecano gościa z filmiku YT. I hamulce Tektro 926AL (Mini-V) ( dostępne w UK:/) była też mowa o hamulcach Accent Lite CX a także o Shimano BR-R353 ( była mowa o jakiejś nie kompatybilności z klamkomanetkami? nie wiem czy dobrze zrozumiałem) Jakie polecacie typy V brake mini przy oponie 700x 32c ? do klamkomenetki shimano 3x9 jeżeli jest gdziekolwiek dostępna:):):) ( na starych V brakach mam 11 cm ramie i prześwit od opony do linki 4 cm) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi