schapiro Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Poznajcie Sardynkę Stalowy hardtail na ramie Nordest Sardinha. Dojedzie na koniec świata, i mam nadzieje wróci również w jednym kawałku. 5
TOMALA72 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Wrzuć specyfikację, czyli co tam powkładane do tego stalowego sardynkowca:)
schapiro Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2020 (edytowane) 23 minuty temu, TOMALA72 napisał: Wrzuć specyfikację, czyli co tam powkładane do tego stalowego sardynkowca:) No więc kółka dt x1900. Napęd 1x12 slx, przy czym manetka jednak z XT bo ta slx nieco bidna. Hample magura mt5 tarcze 180/160 Amor RS Reba 130 skoku. Sztycunia oczywiście regulowana, crank brothers. Do tego kila drobiazgów jak fajny ritcheyowski mostek i pedały xpedo. Całoś 12.5 kilo. Jak na stalowego tłentynajnera całkiem spoko Edytowane 12 Grudnia 2020 przez schapiro 1
TOMALA72 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 (edytowane) 130 mm skoku nie za dużo do tej ramki, to raczej taki wyprawowiec nie trail? Edytowane 12 Grudnia 2020 przez TOMALA72 1
schapiro Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2020 (edytowane) @TOMALA72Chciałem go trochę jednak podnieść żeby mi na okolicznych singlach było przyjemniej. Skok konsultowany z producentem, teoretycznie podają 100-120, ale nie ma przeciwwskazań do 130. Jest cały czas bardzo wygodnie. Na wyprawy typu PGR czy carpatia pojedzie w takim zestawie, na dłuższe wyprawy z ciężkim obsakwieniem wsadzę do niego sztywny wideł oryginalny. Tak jak piszesz, to jest teoretycznie wyprawowiec, ale geometria jak na wyprawowca dosyć agresywna i jak mówię fajnie z tym 130 skokiem gra. Edytowane 12 Grudnia 2020 przez schapiro
TOMALA72 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Fajny, nie zapomnij o relacji z Carpatii
Accent_Szaj Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 6 godzin temu, schapiro napisał: Stalowy hardtail Piękny . Udało się dorwać tą upragnioną ramę.Kupiłeś od @Fimala czy jakąś inną? Te pomarańczowe dodatki pod kolor napisu wyszły extra. Waga też imponująca.Nic tylko śmigać
schapiro Opublikowano 13 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2020 12 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Piękny . Udało się dorwać tą upragnioną ramę.Kupiłeś od @Fimala czy jakąś inną? Te pomarańczowe dodatki pod kolor napisu wyszły extra. Waga też imponująca.Nic tylko śmigać Nie nie, @Fimala swoją już spylił jakiś czas temu i kupiłem Nordesta jak pisałem wcześniej. Początkowo chciałem kupić Britango, bardziej agresywna endurowata rama, ale jednak możliwości montażowe ramy Sardinha przeważyły. Tu masz linka https://nordestcycles.com/en/product/sardinha-2-frame. Muszę też pochwalić Arka z Vinci Projekt z Dobrego Miasta bo on mi to poskręcał do kupy (mała wlepka na ramie jest jak ktoś się przyjrzy zdjęciu). Jak ktoś jest z Warmińsko Mazurskiego to pewnie doskonale ten serwis zna, ale gdyby jednak nie to serdecznie polecam, na moje lepszego w wojewodztwie nie ma, przynajmniej ja nie spotkałem.
Accent_Szaj Opublikowano 13 Grudnia 2020 Opublikowano 13 Grudnia 2020 3 minuty temu, schapiro napisał: kupiłem Nordesta Piękna maszyna. Czekam na więcej fotek
Rekomendowane odpowiedzi