BARY Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Cześć. Wczoraj odebrałem z Decathlon nowego rockridera xc500. Przejechałem się i zauważyłem ze na 12,11 biegu kiedy jadę na stojąca wkładając dużo watów w napęd coś strzela. Wróciłem ściągnąłem koło założyłem jeszcze raz. Dalej to samo. Biegi wchodzą idealnie. co mogę jeszcze sprawdzić? jezdzic obserwować? czy jechać i go oddać niech oni szukają, chociaż wątpię w ich serwis.
komandosek Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 A wierzysz w internetowe wróżenie? Oddaj do serwisu
Accent_Szaj Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 15 minut temu, komandosek napisał: wierzysz w internetowe wróżenie? Haha, to na pewno rak 36 minut temu, BARY napisał: chociaż wątpię w ich serwis. Dlaczego? Gwarancja Deca jest jedną z lepszych
mareq Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Gwarancja tak ale serwis? Ja odbierałem rower osobiście i miałem regulowany przed wydaniem. Jeszcze tego samego dnia musiałem regulacje zrobić sam.
Accent_Szaj Opublikowano 12 Grudnia 2020 Opublikowano 12 Grudnia 2020 MMoże jak jest nowy to mu wymienią na nowy
TomekCorsa Opublikowano 7 Marca 2021 Opublikowano 7 Marca 2021 Szkoda że temat nie kontynuowany bo to częsta sytuacja w NX. Gdy mamy mocną nogę lub jesteśmy ciężcy i staniemy na pedałach przy 12 przełożeniu to "strzela". Przeciągamy łańcuch po koronce. Wyjściem jest jazda wyższymi obrotami i korzystanie częstsze ze zmieniarki. Ja przesunąłem górne kółko bardziej pod kasetę i trochę pomogło ale przy braku zmiany, redukcji, następuje przeciągnięcie i "strzela". Kto miał, ma, taką sytuację ? Dużo rowerów z Decathlon jest teraz kupionych tu na forum. Ciekawe czy GX też tak ma.
BARY Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Opublikowano 7 Marca 2021 14 minut temu, TomekCorsa napisał: Szkoda że temat nie kontynuowany bo to częsta sytuacja w NX. Gdy mamy mocną nogę lub jesteśmy ciężcy i staniemy na pedałach przy 12 przełożeniu to "strzela". Przeciągamy łańcuch po koronce. Wyjściem jest jazda wyższymi obrotami i korzystanie częstsze ze zmieniarki. Ja przesunąłem górne kółko bardziej pod kasetę i trochę pomogło ale przy braku zmiany, redukcji, następuje przeciągnięcie i "strzela". Kto miał, ma, taką sytuację ? Dużo rowerów z Decathlon jest teraz kupionych tu na forum. Ciekawe czy GX też tak ma. Problem rozwiązałem dokręcenie kasety. Już nic nie strzela.
TomekCorsa Opublikowano 7 Marca 2021 Opublikowano 7 Marca 2021 Kasetę w nowych Rockrider XC/AM ... też często trzeba dokręcać tak jak śrubę sterów. Natomiast ja opisywałem przypadłość która też ma miejsce. p.s. widać że różne "strzały" w rowerze mogą być
Rekomendowane odpowiedzi