JaroYarecki Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Cześć, Nie wiem na pewno czy zamieszczam wpis w odpowiednim dziale no ale na dwoje babka wróżyła... Jeżdżąc w terenie zerwałem magnes czujnika kadencji umieszczony na korbie no i teraz mam zagwozdkę czy można taki element dokupić no i gdzie? Może jest jakiś prosty patent, na zamontowanie go inaczej, żeby było mniejsze ryzyko uszkodzenia bądź zagubienia? Używam czujnika głównie na trenażerze i ściągam go do jazdy na zewnątrz, ale tego magnesu, ze względu na sposób montażu mi się nie chciało i taki skutek Czujnik mam Krossa, prędkości i kadencji w jednym, ale teraz tylko prędkość mogę odczytać na liczniku A może ktoś używa jakiegoś innego czujnika (z ANT), który sprawdza się zarówno w terenie i chaszczach jak i w domu? Dzięki za wszelkie ewentualne podpowiedzi
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Jeśli sam magnes zerwałeś, to kup taki neodymowy okrągły o kształcie pastylki i przyczep w miejscu gwintu w korbie - tam, gdzie wkręca się pedał. U mnie to działa w trzech rowerach. Od razu kup sobie profilaktycznie ze 2-3 takie magnesy, ale mi jeszcze nie udało się zgubić tego.
JaroYarecki Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2020 Dzięki, właśnie sam magnes zerwałem, on tak niefortunnie jest mocowany, że mocno wystaje na ramieniu korby, myślę, że Twój sposób mocowania i rodzaj magnesu będzie o wiele trwalszy
Rekomendowane odpowiedzi