Skocz do zawartości

Zerwany magnes czujnika Kross

JaroYarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Nie wiem na pewno czy zamieszczam wpis w odpowiednim dziale no ale na dwoje babka wróżyła...

Jeżdżąc w terenie zerwałem magnes czujnika kadencji umieszczony na korbie no i teraz mam zagwozdkę czy można taki element dokupić no i gdzie? Może jest jakiś prosty patent, na zamontowanie  go  inaczej, żeby było mniejsze ryzyko uszkodzenia bądź zagubienia? Używam czujnika głównie na trenażerze i ściągam go do jazdy na zewnątrz, ale tego magnesu, ze względu na sposób montażu mi się nie chciało i taki skutek

Czujnik mam Krossa, prędkości i kadencji w jednym, ale teraz tylko prędkość mogę odczytać na liczniku

A może ktoś używa jakiegoś innego czujnika (z ANT), który sprawdza się zarówno w terenie i chaszczach jak i w domu?

Dzięki za wszelkie ewentualne podpowiedzi

Opublikowano

Jeśli sam magnes zerwałeś, to kup taki neodymowy okrągły o kształcie pastylki i przyczep w miejscu gwintu w korbie - tam, gdzie wkręca się pedał. U mnie to działa w trzech rowerach. Od razu kup sobie profilaktycznie ze 2-3 takie magnesy, ale mi jeszcze nie udało się zgubić tego.

IMG_20201211_204717.thumb.jpg.c03aecd2de4239d08d9f033da246dac8.jpg IMG_20201211_204705.thumb.jpg.0543c8ee0d58cdc12014dec1463c761e.jpg

Opublikowano

Dzięki, właśnie sam magnes zerwałem, on tak niefortunnie jest mocowany, że mocno wystaje na ramieniu korby, myślę, że Twój sposób mocowania i rodzaj magnesu będzie o wiele trwalszy