Skocz do zawartości

Rower dla dziecka na kołach 20-26"

kristo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy ktoś swojemu dziecku kupił może Kross Dust Replica Pro 2017, jakieś opinie, wrażenia??

Strasznie mi się młody napalił na ten rower- jak dla dziecka osprzęt powala.

dust.jpg

Opublikowano

Dziecko ile ma lat? Rower za 2,5 tyś kupować na krótki czas to już nie lepiej pomyśleć o wiekszych  kołach?

Jak jest to młody chłopak to może nie koniecznie 29cali ale 27,5 czy ewentualnie 26. 

Osprzęt ok, sam jestem teraz zwolennikiem 1x w dodatku waga też spoko.

Ogólnie rower fajny sam będąc dzieckiem bym taki chciał lecz pomyślał bym o większych kołach :)

• Pomógł 1
Opublikowano
4 godziny temu, ByQ94 napisał:

Dziecko ile ma lat? Rower za 2,5 tyś kupować na krótki czas to już nie lepiej pomyśleć o wiekszych  kołach?

Jak jest to młody chłopak to może nie koniecznie 29cali ale 27,5 czy ewentualnie 26. 

Osprzęt ok, sam jestem teraz zwolennikiem 1x w dodatku waga też spoko.

Ogólnie rower fajny sam będąc dzieckiem bym taki chciał lecz pomyślał bym o większych kołach :)

Mam podobne zdanie, szkoda hajsu na 24"

Ja mam ramę dla młodego jak podrośnie w małym rozmiarze pod koło 26", będzie składanie, a wcześniej junior zażyczył sobie malowanie tejże. Myślę, że jeszcze sezon i będzie można kompletować maszynę.

Opublikowano

Młody ma 7 lat wiec zakładam że na 24 powinien może 3 sezony objechać. Trochę będzie na wyrost ale rama ma 13 cali

A dodatkowo udało się wynegocjować cene poniżej 2tys. i rower zostanie w rodzinie dla chrześniaka. Dodam też że młody wkrecił sie w jazdę włacznie ze startami w martonach stąd pomysł na taki rower.

Opublikowano

Jak rower zostanie w rodzinie i będzie zadbany. To ok ale ja chyba wolałbym odłożyć kasę na super rower za 3sezony skoro próbuje jazdy w maratonach. Młody raczej nie odczuje teraz jakości w sprzęcie co najwyżej w wygodzie. 

• Pomógł 2
Opublikowano

Ja natomiast sądzę że jeśli się wkręcił to się opłaca. Jeśli tylko go spożytkuje jak należy to jest trafiona inwestycja.:) Lepiej żeby śmigał na rowerze niż ślęczał przed komputerami i telefonami jak to teraz bywa

• Pomógł 2
Opublikowano

Rower na żywo sprawia bardzo dobre wrażenie a napęd działa zaskakująco precyzyjnie (tak, jeździłem). Minusem jest jednak cena, jeśli uda Ci się dostać go w cenie niższej o kilka setek to warto się nad nim zastanowić.

Napęd 1x z małym blatem nie pozwoli jechać zbyt szybko na płaskim, ale zawsze można go wymienić jeśli zajdzie taka potrzeba.

• Pomógł 1
Opublikowano

Dziękuję za opinie udało się go kupić po cieżkich negocjacjach za 1800. Jak pisałem młody jest mega wkrecony i to już od tamtego roku i nie odpuszcza. Rower zostanie w rodzinie, a serwis w 90% robię sam wiec jak reszta naszych zadbany bedzie. Też biłem sie z myślami o tym by zaczekać i 26 cali, ale właśnie to jeszcze trochę czasu zanim dorośnie. Na razie niech ma fan na rowerze z prawdziwego zdarzenia.

• Lubię to! 1
Opublikowano
3 godziny temu, kristo napisał:

Dziękuję za opinie udało się go kupić po cieżkich negocjacjach za 1800...

Piękna cena! Gratulacje ;)

• Pomógł 1
Opublikowano

Te chwile bezcenne :D rower kupiony 

IMG_20170726_170409.jpg
  • Lubię to! 2
  • Pomógł 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

I jak ten rower sie sprawuje? Syn zadowolony? Też musze wymienić synowi na 24 cale, a w  tym rowerze nie mam się do czego przyczepić.

Opublikowano

Ja myślę że autor zrobił foto podczas przekazania maszyny i dlatego nie ma kasku A chwilę później leciał do domu z językiem na wierzchu po kask i fruu w teren 

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie podczas przekazania roweru. A kask to podstawa bezpieczeństwa. Jak się sprawuje- super młody mega zadowolny, przejechał na nim dwa maratony(w family) i przeszcześliwy. Nic się nie dzieje a dodatkowo zdecydowanie odczuł różnicę większych kół. Z perspektywy patrząc rower nie jest tania, ale nie żałuję zakupu. Jedynie można się przyczepić do hamulcy bo są kiepskie tektro 300 i młody miał problem z dociśnieciem klamki. Wymieniłem je na M-506 i teraz bajka.

Edytowane przez kristo
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dokładnie podczas przekazania roweru. A kask to podstawa bezpieczeństwa. Jak się sprawuje- super młody mega zadowolny, przejechał na nim dwa maratony(w family) i przeszcześliwy. Nic się nie dzieje a dodatkowo zdecydowanie odczuł różnicę większych kół. Z perspektywy patrząc rower nie jest tania, ale nie żałuję zakupu. Jedynie można się przyczepić do hamulcy bo są kiepskie tektro 300 i młody miał problem z dociśnieciem klamki. Wymieniłem je na M-506 i teraz bajka.
Właśnie mojemu dziesięciolatkowi się także spodobał. Wybieramy się na jazdę testową o zobaczymy. Rowerów na kole 26" jak na lekarstwo, a ten rower specyfikację ma bardzo przyzwoitą.

Wysłane z mojego Neffos X1 Max przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zauważyłem jedną rzecz... Amor jest pod koła 26", w ramie chyba też 26" wejdzie... Trzeba zmierzyć...

To całkowicie zmienia moje podejście do tego roweru.

Opublikowano
Dnia 3.04.2018 o 18:15, SpiderMAN napisał:

Właśnie mojemu dziesięciolatkowi się także spodobał. Wybieramy się na jazdę testową o zobaczymy. Rowerów na kole 26" jak na lekarstwo, a ten rower specyfikację ma bardzo przyzwoitą.

Jak poszła jazda testowa ??

Dzisiaj była wstępna przymiarka. Chłopak  8 lat wzrost 134, krok na wysokości 65 + -

rower prezentuje się wręcz wspaniałe i chyba najlepiej z dostępnych na „półkach sklepowych” i jestem na TAK jeśli chodzi o zakup. Pozostaje tylko kwestia wynegocjowania dobrej ceny.

Mam wątpliwości czy chłopak pojeździ z 2 lata ...bo mam wrażenie ze rower na oko mały wyglada . Możliwe ze mi się wydaje ??1F24BEA5-08D1-4728-A88B-5E80187FD380.thumb.jpeg.afad3582c6ac1996be0d3a3c615cbd93.jpegE5536495-C92C-40AF-B3C0-11C9FB9377AB.thumb.jpeg.ab72ebc2c8fec09b40bc9ffb169d34ad.jpeg2055BFE7-FF5E-4550-A3C2-D1F8E422F298.thumb.jpeg.9891c1820d054d1fe478537305f474ea.jpeg

Opublikowano

No u nas idealnie, też tak szacuję 2-3 sezony. Plusem jest amor pod 26", osprzęt także ogromny plus. Ja zostawiam ramę pod 26" na zaś i może coś się poskłada jak z tego wyrośnie.

26127596bb2cea608e05576e64645b92.jpg

e2d5dabbe02e8a8f23c2d8d1e6c80821.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, SpiderMAN napisał:

No u nas idealnie, też tak szacuję 2-3 sezony. Plusem jest amor pod 26", osprzęt także ogromny plus. Ja zostawiam ramę pod 26" na zaś i może coś się poskłada jak z tego wyrośnie.

26127596bb2cea608e05576e64645b92.jpg

e2d5dabbe02e8a8f23c2d8d1e6c80821.jpg

Prezentuje się super. Jaki wzrost ma syn ? 

jesli to nie tajemnica to jaka cenę uda lub udało się wynegocjować ? 

Opublikowano

SpiderMAN brałeś może pod uwagę Krossa Level Replica TE? 

0D568736-4728-4AD2-955A-4EF210625161.jpeg

Opublikowano
9 godzin temu, Piotrekh napisał:

SpiderMAN brałeś może pod uwagę Krossa Level Replica TE? 

0D568736-4728-4AD2-955A-4EF210625161.jpeg

Nie, z prostej przyczyny, młody chce ze mną trochę więcej szaleć po lasach, trailowa geometria Dusta nam bardziej odpowiada.

Opublikowano

Wywal z niego tylko tektro bo są kiepski . Młodu mój już dwa maratony objechał i jest mega zadowolony 

Opublikowano

@SpiderMAN Jak Twój Syn wyrośnie to mój prawie dorośnie ;) tak że jak by co to pierwszy w kolejce do niego jestem ;) 

Opublikowano

Szkoda, że moja chrześniaczka dopiero do 3 lat dobija, bo bym jej chętnie taki rower kupiła. Wreszcie coś sensownego dla dziecka i o przyzwoitej wadze.

Opublikowano
30 minut temu, zibi_j1 napisał:

@SpiderMAN Jak Twój Syn wyrośnie to mój prawie dorośnie ;) tak że jak by co to pierwszy w kolejce do niego jestem ;) 

O to jest myśl. Dobra.

Dnia 8.04.2018 o 20:41, Piotrekh napisał:

Prezentuje się super. Jaki wzrost ma syn ? 

jesli to nie tajemnica to jaka cenę uda lub udało się wynegocjować ? 

134cm, a co do ceny to równe 2000zł.

Póki co jeszcze się nie zdecydowaliśmy no i czekamy do maja ;), będę wtedy wiedział ile muszę dołożyć.

Rozważamy także coś ze stajni GT, wszystko wyjdzie w praniu.