yaroze Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Witam. Mam problem po założeniu nowego widelca karbonowego, założeniu koła i wciśnięciu przedniego hamulca tarczowego przesuwa się koło w stronę hamulca. Wszystko jest w porządku jak nie używam tego hamulca. Wymieniłem zaciski, założyłem inne koło i problem nadal występuje :/ Może ktoś wie jak to naprawić?
revolta1 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Nie wiem jaki masz zacisk koła, ale był taki temat że zacisk tego typu często nie trzyma jak trzeba szczególnie z przodu I zakładają taki zacisk który utrzymuje wtedy te koło w widelcu
vdcmike Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 To się dzieje zawsze (na stojaku też) czy tylko podczas jazdy? Czy to faktycznie koło się przesuwa czy widelec się ugina?
yaroze Opublikowano 8 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2020 Wcześniej te zaciski które mam trzymały amortyzatory. Teraz poszczają? na widelcu karbonowym. Ok jutro podjadę do sklepu i przetestuje inne 😜 Podczas jazdy i nawet jak wcisnę hamulec w czasie postoju koło przyciąga do hamulca w lewa strone.
revolta1 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 3 minuty temu, yaroze napisał: Wcześniej te zaciski które mam trzymały amortyzatory. Teraz poszczają? na widelcu karbonowym Tak. Masz te co wkleiłem że nie trzymają?
elmapeto Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ja mam widelec alu i koło też tak pracuje. Jeśli masz zwykły zacisk to podobno najlepszym rozwiązaniem jest kupić dt rws. 1
revolta1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 2 godziny temu, elmapeto napisał: kupić dt rws To na pewno, tyle że ponad stówkę trzeba dać
elmapeto Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 2 godziny temu, revolta1 napisał: To na pewno, tyle że ponad stówkę trzeba dać Dlatego osobiście do dziś nie kupiłem 😋
revolta1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 16 minut temu, elmapeto napisał: Dlatego osobiście do dziś nie kupiłem 😋 Ja mam 😋 ale to zakup wiossenny. Zawsze do rowerka coś kupuje na wiosnę dla przyjemności oka i ducha 😋 1
Accent_Szaj Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 W dniu 9.12.2020 o 19:04, elmapeto napisał: do dziś nie kupiłem 😋 Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta... Chyba czas napisać do gwiazdki 2
yaroze Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2020 W dniu 9.12.2020 o 16:56, revolta1 napisał: To na pewno, tyle że ponad stówkę trzeba dać spr W dniu 8.12.2020 o 20:46, revolta1 napisał: Nie wiem jaki masz zacisk koła, ale był taki temat że zacisk tego typu często nie trzyma jak trzeba szczególnie z przodu I zakładają taki zacisk który utrzymuje wtedy te koło w widelcu Zakupiłem ten drugi zacisk za grosze i teraz jest ok 😜
Rekomendowane odpowiedzi