Poprostu_Oskar Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Witam wszystkich. Dopiero zaczynam przygodę ze składaniem kół i potrzebuje pomocy. Mam okazję przygarnąć obręcz dartmoor thunder w dobrej cenie , jest to obręcz asymetryczna a takiej jeszcze nigdy nie miałem. Czy ktoś chciałby mi policzyć długość szprych albo przynajmniej mi w tym pomóc? Na różnych forach ludzie się wykłócają czy wszystkie szprychy jednakowe czy z jednej strony krótsze i sam już nie wiem. Moja piasta to Novatec D791SB-B15, dorzucam link z tabelą wymiarów. https://www.kstoerz.com/freespoke/hub/588 rozmiar koła to 27,5" zaplot na 3 krzyże oraz koło na 32 szprychy
leejoonidas Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Lewa strona czyli od strony tarczy, szprychy o długości 271mm Prawa strona szprychy o długości 274mm Nyple o długości 12mm Jako że szprychy o długości 271mm w sklepach stacjonarnych mogą być niedostępne to można zastosować szprychy o długości 272mm. Szerszy bok obręczy asymetrycznej w przednim kole należy ustawić od strony tarczy, w tylnym kole od strony kasety. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez leejoonidas 1
Poprostu_Oskar Opublikowano 8 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2020 Dzięki wielkie za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi