Skocz do zawartości

Konfiguracja Elite Turno Misuro b+ że Zwift'em

Marcineusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, czy któryś z posiadaczy Elite Turno zdołał się połączyć prawidłowo ze Zwift'em ? Gdy wybieram podłączenie - czujnik prędkości + kadencja jadę z kosmiczna prędkością, a gdy wybieram podłączenie czujnik mocy + kadencja moc jest o wiele za wysoka prędkość również jest delikatnie zawyżona. Jeśli ktoś już się z tym uporał proszę o info.

Pozdrawiam

Edytowane przez Marcineusz
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak długo masz trenażer bo w moim czujnik zaczął zanizac wartośc prędkosci tylko juz po 2 miesiącach.Iwcale tak intensywnie go nie uzywałem być może moja wina przy parowaniu go z aplikacją .Ale parowanie tez jest dla mnie troche dziwne czujnik wykryło od razu ale dalej szło juz ciężko.

Opublikowano

Cześć, teraz leci czwarty tydzień i wszystko gra. Moje pytanie było zbędne, po kilku przejechanych trasach zauważyłem, jak działa zwitf i że przelicza wszystko w zależności od % wzniesienia. Zresetuj czujnik, może coś pomoże.

Opublikowano

mam trenażer elite novo force 8 i czujnik misuro b+. wszystko działa ale jest problem ze zwift. gdy zaczynam jechać postać stoi, lub rusza dopiero gdy przestaję pedałować i tak w kółko (jezdzilam 20 min a w moich wynikach widać 1,5km...), teraz w ogole postac sie nie rusza. czujnik działa poprawnie wszystko jest widoczne w zwift jako połączone, sprawdzilam w innych aplikacjach. co może być nie tak? czujnik specjalnie kupilam zeby uzywac zwift, jesli nie zadziala to okaze sie ze kupilam go na darmo...

Opublikowano

Podczas parowania urządzenia na początku trzeba użyć opcji power source i cadrnce nie używaj speed sensor. Podłącz przez ant+ , nie przez bluetooth i odłącz wszystkie urządzenia od bluetooth telefonu lub tabletu w zależności czego używasz. Podczas parowania na samym początku puszcza kręcenia korbą ok 1 obrót na sekundę kadencja powinna wskazywać ok 60. A moc powinna być mniej więcej na jednym poziomie , u mnie zmienia się o ok 10 wat , to w zależności jak równo pedałujemy. Poza tym sprawdź czy przypadkiem na zwifcie nie jedziesz pod górkę :) przy 10 % nachylenia rowerzysta prawie stoi. Jak to przejdziesz i nadal będzie lipa to napisz jakie były dane podczas parowania że Zwift'em.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanie: jak konfigurujecie misuro b+ z Elite Turno (ile razy dioda powinna zamigotać)?

Opublikowano

Cześć, nie pamiętam.

Wpisz w przeglądarce Misuro b+ konfiguracja. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dioda w czujniku misurob+ powinna mrugnąć 15razy  miałe klopot z przekłamywaniem prędkości ale okazało się ze mój błąd