PrzemLpfa Opublikowano 7 Grudnia 2020 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum także miło mi wszystkich poznać. 😉 Zakupiłem ostatnio trenazer Elite Novo Force i stoję przed wyborem kupna opony. Czy mogę spokojnie założyć dedykowana oponę do trenażerów w rozmiarze 700x35c?. Aktualnie taka samą wielkość posiadam w rowerze i obawiam się że kupując 700x23c nie będzie chciała mi wejść na obręcz.
lopez Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 To raczej musisz sprawdzić czy Twoja obręcz nie będzie miała problemu z 23. Z drugiej strony, rolka Novo Force (taki też posiadam) jest dość szeroka i 35 bez problemu wejdzie.
mareq Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Jaką szerokość wewnętrzną ma twoja obręcz? 700x35C spokojnie możesz założyć. Ja czasem dzieciakom zapinam górala z oponą 40mm i jest jeszcze duuuużo zapasu. Ja do tego trenażera w ogóle nie stosuję dedykowanych opon. Grunt, żeby na środku nie było większego bieżnika. Na trenażerze mam w ten sposób zrobione narazie 900km i nie widać śladów zużycia rolki. Jest tylko czarny pasek. Jakie masz teraz opony?
Rekomendowane odpowiedzi