Skocz do zawartości

Pękająca dętka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z dętkom. Wymieniłem dętke w rowerze dwa razy. Za karzdym razem jest ten sam problem. Po napompowaniu jeżdże dwa dni i w dętce znowu pojawia sie dziura. Dodam że wymieniam samą dętke bez opony. Ktoś wie co może być tego przyczyną?

Opublikowano (edytowane)

sprawdź czy w oponie nie ma jakiegoś kolca itp , po drugie przyczyną może być obręcz , a ściślej opaska na obręcz (u siebie miałem z tym problem). Zamiast opaski okleiłem obręcz taśma izolacyjna i mam spokój.

pisz poprawną polszczyzną, ortografia kuleje u Ciebie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jakie ciśnienie pompujesz? Jeśli za mało to bardzo łatwo dobić np na krawężniku i złapać snake'a.

Opublikowano
9 godzin temu, ByQ94 napisał:

Zalej mlekiem

A co dokładnie?

Opublikowano

Kup dętki presta z odkrecanym wentylem kup mleko do systemu bezdetkowego. Odkreć wentyl strzykawka wprowadź około 30-40 ml i powinno załatwić sprawę. Ewentualnie pomyśl o przejściu na system bezdętkowy super opcja. Mniejsza waga i kapci nie łapiesz ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia ‎2017‎-‎07‎-‎24 o 08:48, ByQ94 napisał:

Kup dętki presta z odkrecanym wentylem kup mleko do systemu bezdetkowego

a skąd wiesz ,że ma obręcze pod zawór presta a nie samochodowy?

Opublikowano
Dnia 23.07.2017 o 20:48, Jasiu napisał:

Mam problem z dętkom. Wymieniłem dętke w rowerze dwa razy. Za karzdym razem jest ten sam problem. Po napompowaniu jeżdże dwa dni i w dętce znowu pojawia sie dziura. Dodam że wymieniam samą dętke bez opony. Ktoś wie co może być tego przyczyną?

SŁOWNIK!!!

Litości...

Ortograficzny ignorancie... :(