Tomek K Opublikowano 6 Grudnia 2020 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Witam, jestem nowy na forum. Prosze o wyrozumiałość. Zakupiłem w ostatnim czasie rower BERGAMONT HORIZON 7 z myślą o weekendowych wypadach do 40km od miejsca zamieszkania. Jazda raczej amatorska. https://bergamont.pl/produkt/38/239/Rower-Horizon-7-Gent/ Analizując osprzęt w tym rowerze zauważyłem pewną niekonsekwencję. Wydaje mi się, że jest tu zamontowany przestarzały typ korby na octalink FC-T521. Przy przerzutkach dość nowych: Deore XT, RD-T8000, Shadow Deore, FD-T6000 Czy sądzicie, że warto dokonać upgradu na jeden z mechanizmów korbowych w tytule? Czy odczuję poprawę w sprawności działania całego układu? Jeśli zdecydowałbym się na taki upgrade czy muszę coś jeszcze dokupić poza korbą i wkładem supportu (jaki powiniennem dobrać)? Pozdrawiam,
Motke Opublikowano 6 Grudnia 2020 Opublikowano 6 Grudnia 2020 8 godzin temu, Tomek K napisał: Czy sądzicie, że warto dokonać upgradu na jeden z mechanizmów korbowych w tytule? Raczej nie. Proponuję się wstrzymać. Bo np. za rok stwierdzisz, że lepsza jest korba 22/30/40 albo 2x bo nie używasz największej albo najmniejszej zębatki.
Rekomendowane odpowiedzi