Skocz do zawartości

Waluta zwift

PiotrRockrider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, w zeszła zimę pobierało mi 15 usd przez paypala za zwifta miesiecznie, a tym razem ciągnie w euro i wychodzi jakies 10 zl drożej. Jak to zmienić na usd?

Pozdrawiam 

Edytowane przez PiotrRockrider
Opublikowano

Anulujesz obecną subskrypcję przed jej końcem. Następnie chcąc ją odnowić ustawiasz najpierw flagę na Kanadę, po tym automatycznie wskoczyło mi rozliczanie w dolarach kanadyjskich i zamiast zapłacić 69zł zapłaciłem 54zł ;)

Generalnie wszystko sprowadza się do tego, że jesteśmy w Kanadzie, a nie w Europie gdzie z automatu nalicza w euro.

Opublikowano

Witam jak anulowac platnosc na zwifta

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ok dzieki

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Aby faktycznie anulować trzeba kliknąć w sumie aż w 3 miejscach (kolejne kroki). Warto o tym pamiętać bo później zwift bierze kasę i nie chce oddać ;)

Opublikowano

Jest jeszcze jedna opcja - podpiąć jakiś Revolut - nie dość, że taniej w przewalutowaniu, to przy prepaidzie (wrzucanie na konto kasy akurat na usługi) można mieć w nosie usługi, które upierdliwie utrudniają wyłączenie, po prostu nie będą miały skąd pobrać pieniędzy i się same wyłączą :)

Opublikowano

Jeśli obawiacie się revolut, a macie konto w Mbank to można do konta intensive wziąć kartę visa świat. Kursy są nawet lepsze.

Opublikowano

A przez paypala płaciłem do tej pory. Tez latwo mozna bylo zablokować zwifta.

W dniu 10.12.2020 o 12:18, korea83 napisał:

Aby faktycznie anulować trzeba kliknąć w sumie aż w 3 miejscach (kolejne kroki). Warto o tym pamiętać bo później zwift bierze kasę i nie chce oddać ;)

Teraz jest anulowane?

zwift.jpg
W dniu 4.12.2020 o 09:42, korea83 napisał:

Anulujesz obecną subskrypcję przed jej końcem. Następnie chcąc ją odnowić ustawiasz najpierw flagę na Kanadę, po tym automatycznie wskoczyło mi rozliczanie w dolarach kanadyjskich i zamiast zapłacić 69zł zapłaciłem 54zł ;)

Generalnie wszystko sprowadza się do tego, że jesteśmy w Kanadzie, a nie w Europie gdzie z automatu nalicza w euro.

zmieniłem flagę, przy zdjęciu profilowym na Kanadę English. Przeszedłem do membership i dalej widzę, że będzie euro

zwift2.jpg

Ogarnięte.

Zmienilem metodę płatności z paypall na kartę visa w moim przypadku, ustawiłem Kanadę i już.

Opublikowano

U mnie po takim czymś i tak podstawił euro po kilku dniach (w momencie zatwierdzania był dolar kanadyjski).

Musiałem zmienić kraj w adresie na Kanadę. 

Opublikowano

Dziwne, u mnie w dalszym ciągu pokazuje tak jak powinno, następna płatność też CAD.